Gillian Anderson istennője Marilyn Monroe-t idézi

Gillian Anderson megalázó ajánlatot kapott, de harcolt a pénzéért
Vágólapra másolva!
Már javában zajlik a Neil Gaiman azonos című regénye alapján készülő Amerikai istenek (American Gods) forgatása, és a sorozat egyik istennőjét alakító Gillian Anderson a Twitteren mutatott egy kis ízelítőt, hogy mire számíthatunk tőle a 2017-ben debütáló szériában.
Vágólapra másolva!

Neil Gaiman különleges fantasy regényét istenek és mitológiai lények népesítik be, akik azért léteznek, mert az emberek hisznek bennük. A régi istenek hatalma viszont folyamatosan csökken, az amerikai embereket ugyanis már a média, a sztárok, a technológia és drogok izgatják – ami azzal is jár, hogy új, egyre erősödő entitások jelennek meg az elhalványuló régiek mellett.

Ebben a különleges világban követhetjük nyomon a rejtélyes Mr. Wednesday (Ian McShane) és a férfi testőréül szegődő Shadow Moon (Ricky Whittle) kalandját, akik az új istenekkel szembemenve veszik fel a harcot az emberiség jövőjéért.

Shadow (Ricky Whittle) épp az ökleit használva küzd az emberiség jövőjéért Forrás: Starz

A sorozatot a Hannibal atyja, Brian Fuller készíti a Starz csatorna számára, és az Amerikai istenek-ben feltűnik az X-Akták-kal híressé vált Gillian Anderson is, aki az egyik új istennőt, Mediát alakítja. A színésznő karaktere egy igazi manipulatív nőszemély, aki a hírnév megszállottja, és képes mindenféle sztárok külsejét magára ölteni. Andersonnak köszönhetően pedig már azt is sejthetjük, hogy ki lesz a hollywoodi ikonok egyike, akinek az alakját Media felveszi a készülő szériában.

A Twitteren megosztott képen ugyan csak a színésznő sziluettje látható, a fókusz egy magasba tartott, különös szerkentyűn van (talán egy diktafon?), de még így is elég jól kivehető, hogy Media ezen a fotón Marilyn Monroe-ként jelenik meg.

Az Amerikai istenek-ből tíz epizódot rendelt be a Starz, a forgatás jelenleg is tart, és sorozat valamikor 2017-ben lesz látható a csatorna műsorán.