Tíz érdekesség, amit nem tudott A Nagy Duettről

A Nagy Duett
Vágólapra másolva!
Vasárnap este véget ért A Nagy Duett, a TV2 show-jának újabb évadját Péter Szabó Szilvia és Pachmann Péter nyerte. A döntőt több mint másfél millió néző figyelte a képernyőkön keresztül, a nézőtéren pedig kétszázan drukkoltak a versenyzőknek. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet az idei szériáról.
Vágólapra másolva!

1. A döntő jó számokat hozott a csatornának, az utolsó adás 35,9 százalékot ért el teljes lakosságban,

mintegy 1 millió 556 ezer néző figyelte, hogy a négy páros közül ki nyeri Az év duettje címet.

A stúdióban nagyjából 200 néző követte élőben az eseményeket.

Másfél millióan figyelték a tévéből ezeket a perceket Forrás: EVA/Eva

2. A szereplők profi szakemberekkel dolgoztak együtt, a frizurákért Zsidró Tamás és csapata felelt, a ruhákat pedig Kisprumik Ádám tervezte – a stylist korábban hosszasan mesélt az Origónak arról, hogy az extrém ruhákra is csak néhány napot tud szánni a csapat. Az énekeseknek nem volt igazán beleszólásuk abba, hogy milyen ruhában álljanak színpadra, de jól ismerik már egymást, a tervező jól tudja, hogy egy kivágottabb női ruha esetén kinek mi fér be.

A frizurákat Zsidró Tamás és csapata készítette Forrás: EVA/Eva

3. Keleti Andrea, aki Peter Sramek oldalán a döntőig jutott, sokszor maga varrta a ruháit, ő volt az egyetlen kivétel, aki nem mindig a vezető stylist által megálmodott szettben állt színpadra.

Keleti Andrea magának varrta néhány ruháját Forrás: Istvan Ruff

4. Az utolsó adásban nem pontoztak a zsűritagok, Szulák Andrea, Cooky és Kasza Tibi csak véleményezte a látottakat, a nézőkre volt bízva a döntés. A TV2 Live applikációján

több mint 660 ezer szavazat érkezett vasárnap este.

Rengeteg szavazat érkezett vasárnap este Forrás: EVA/Eva

5. Nem véletlenszerű, hogy melyik párosnak milyen dal jut a következő adásra, és nem is ők maguk döntik el, bár a műsor kezdetekor kívánságlistát adtak le a szerkesztőknek. A Nagy Duett zenei szerkesztője az adott pár képességeihez mérten választott, de figyelte a stáb azt is, hogy minden adásban legyen modernebb zene, korábbi sláger, mindenképp legyen magyar és külföldi dal is, valamint pörgősebb, gyorsabb produkciók és lassabb, romantikusabb előadások.

Mindenki a képességeihez mérten kapott feladatot Forrás: Istvan Ruff

6. Bár a műsor csak este hétkor kezdődött, a stáb már reggel nyolc órakor megkezdte a munkát. A nap folyamán az adásmenet szerint végigpróbálták az összes produkciót, az utolsó finomhangolások is megtörténtek. A nézőket öt órára várták a stúdióhoz.

A párosok órákkal a kezdés előtt is próbáltak a tanárokkal Forrás: EVA/Eva

7. Ha valaki téveszt, akkor rögtönöz - nem volt külön opció arra az esetre, ha valaki felejt vagy leblokkol a színpadon. A technika nem állhat le,

előfordult például, hogy adás közben cseréltek egy kamerán optikát,

kisebb technikai problémákat rögtön hárítanak a szakemberek. Mivel minden a legkisebb részletig le volt próbálva, így nem fordult elő olyan, hogy gond volt élő adásban.

Technikai gondok miatt nem volt leállás Forrás: EVA/Eva

8. A produkciók között csupán néhány perc volt arra, hogy teljesen átalakuljon a színpad. Mikor csak egy kisfilmnyi idő állt rendelkezésre, 10-15 ember is tüsténkedett a színpadon, hogy minden díszlet és kellék a helyén legyen a kezdésre.

Sokszor csak néhány perc volt a színpad átrendezésére Forrás: Istvan Ruff

9. Az énektanárral, tánctanárral, sminkesekkel, statisztákkal és a technikai stábbal együtt mintegy kétszáz ember dolgozott hétről hétre azon, hogy vasárnap képernyőre kerülhessen A Nagy Duett.

A Nagy Duett párosain túl nagyjából 200 fő dolgozott a produkción Forrás: Istvan Ruff

10. Az évadban többször volt élő állat a színpadon, Berki Krisztiánék Kacsatánc-a alatt kiskacsák kaptak szerepet, de a legemlékezetesebb az volt, mikor a Honfoglalás alatt Pintér Tibor lóháton érkezett.

Pintér Tibor és Rubint Réka lóháton a stúdióban Forrás: Istvan Ruff