Nem volt meccs, feltámadt az RTL Klub és a TV2

Sokan felháborodnának, ha eltűnne a Barátok közt
Vágólapra másolva!
A két kereskedelmi tévé kihasználta a szusszanásnyi szünetet a futball Eb-n.
Vágólapra másolva!

Két napig nem láthatnak új meccseket a futballszurkolók az Európa-bajnokságon, a válogatottak ugyanis lezárták a csoportköröket, és a nyolcaddöntőkre készülnek (a magyarok vasárnap este 9-kor folytathatják a menetelést Belgium ellen).

Július 23-a volt az első, élő mérkőzés nélküli a nap az Eb startja július 10-e óta, és ez meg is látszott az M4 Sport nézettségén: teljes lakosságban 5,9 százalékos közönségarányra esett. Az RTL Klub 11,1, a TV2 12,1 százalékra hízott, utóbbi tehát a dupláját hozta, mint a stúdióbeszélgetésekkel és meccsek ismétlésével foglalkozó állami sporttévé.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben viszont nem engedett pozícióiból az RTL Klub, 12,1 százalékkal nyert. Ebben a korcsoportban a TV2 csak 8,1-re volt jó csütörtökön, az M4 ismétlésein pedig kerek 8 százalék időzött. A Film+, a Comedy Central és a SuperTV2 került még 18-49-ben 4% fölé, a többi csatorna elmaradt ettől.

A hétvége várhatóan az M4 Sport újabb nézettségi sikereit hozza majd, hiszen szombaton és vasárnap is három-három meccset ad élőben.