Feltárulnak Michael Jackson utolsó, sötét napjai

Ajjaj! Fény derült Michael Jackson nagy titkára
Vágólapra másolva!
A Star Trek-filmek és a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője, J. J. Abrams csapott le a Michael Jackson életének utolsó hónapjait feldolgozó könyv jogaira, amiből a Warner Bros. Television számára készít minisorozatot.
Vágólapra másolva!

A napokban jelenik meg a tengerentúlon Tavis Smiley legújabb könyve, a Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson's Last Days, ami a címéhez híven a híres énekes életének legvégére koncentrál, konkrétan arra az időszakra, amikor a pop királya a londoni O2 Arénába meghirdetett, 50 fellépéses műsorára készült.

A könyv csak most jelent meg, de már le is csaptak a megfilmesítési jogokra Forrás: Hachette Book Group

A 2009. június 25-én elhunyt Michael Jackson tragikus halálát feldolgozó kötet szinte még meg sem jelent, de Hollywood már le is csapott a megfilmesítési jogokra. Tavis munkáját minisorozatként adaptálják majd a képernyőre, méghozzá a Star Trek-filmeket és a Star Wars: Az ébredő Erő-t is rendező J. J. Abrams felügyelete mellett.

J. J. Abrams a népszerű sci-fi univerzumok után most a pop királyára vetett szemet Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

A széria a Warner Bros. Television számára készül, és nem ez lesz az első eset, hogy a felek együttműködnek, hiszen a WBTV és Abrams tavaly már bejelentették, hogy filmre viszik Tavis Smiley egy korábbi könyvét, ami a legújabb munkájához hasonlóan szintén egy híres ember, a polgárjogi harcos Martin Luther King Jr. életének utolsó napjait dolgozta fel.

Hogy a sorozat milyen szereplőgárdával és mikor kerül a képernyőkre, arról még nincs semmilyen hivatalos információ, de azt már most ki merjük jelenteni, hogy jóval több köze lesz a valósághoz, mint az Elizabeth, Michael & Marlon című filmnek, ami egy nem mindennapi, állítólag valóban megtörtént utazást mesél el, Elizabeth Taylor, Michael Jackson és Marlon Brando közös kalandját.