A Class FM-et és az RTL Klubot büntette a médiahatóság

Vágólapra másolva!
A Médiatanács hibás korhatár-besorolást állapított meg a Class FM egyik reggeli adásánál, burkolt reklámot talált az RTL Klubnál.
Vágólapra másolva!

A Class FM adó január 11-ei Morning Show műsorának hibás korhatár-besorolása miatt a kiskorúak védelmében a Médiatanács 750 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót. Bár a rádió a műsorszámot a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolta, a Médiatanács megítélése szerint az elhangzott tartalom 16-os korhatár-kategóriájú, és ennek megfelelően azt csak a 21–5 óra éjszakai sávban tehette volna közzé.

"A műsorban a drog- és alkoholfogyasztást a gyerekek számára félreérthetően, a humor eszközével bagatellizálták, pozitív megvilágításba helyezték, kétszer erős trágárság is hallható volt, a homoszexualitásról pedig ironikusan, nem a kiskorúak érettségi szintjének megfelelő módon beszélgettek. A Médiatanács korábban már két esetben kiszabott 500-500 ezer forint bírságot a médiaszolgáltatóra ugyanennek a szóban forgó korhatár-besorolási jogszabályhelynek a megsértése miatt a tavaly december 30-ai, illetve a január 4-ei adások kapcsán" - áll a szövegben.

Az RTL Klub tavaly december 6-i és 9-i Egészségkalauz című műsorában egy patikahálózatról szóló burkolt reklámot tett közzé, a Médiatanács a két alkalommal elkövetett jogsértés miatt 100 ezer forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra.