A TV2-t büntette a médiahatóság

Komancsok holdja
Vágólapra másolva!
A TV2 1,2 milliót fizet, az RTL-csoport két részletben 15 milliót, de a Morning Show is előkerült.
Vágólapra másolva!

A TV2 a 2015 végén vetített Komancsok holdja című játékfilmet a 16-os korhatár-kategória helyett 12-esbe sorolta, és délben vetítette a 21 óra utáni idősáv helyett, a Médiatanács pedig 1,25 millió forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra. A médiahatóság szerint a filmben

naturalisztikusan erőszakos, félelemkeltő képsorok

és egy öngyilkossági jelenet is látható volt. A nézettségi adatok szerint a 16 éven aluli nézők közül körülbelül 18 ezren láthattak legalább egy percet a műsorból.

Komancsok holdja Forrás: port.hu

A Médiatanács idén a jelenlegi esettel együtt eddig hat alkalommal szabott ki három szolgáltatóra összesen több mint 17 millió forint korhatár-besorolási bírságot a gyermekek védelme, a szolgáltatók jövőbeli jogkövető magatartásának érdekében. Januárban az RTL Klub a Hungary's Got Talent című tehetségkutató műsora miatt 7,5 millió forint bírságot kapott.

A testület áprilisban az RTL Klubra az Éjjel-Nappal Budapest egyik adása miatt 7,54 millió forint bírságot szabott ki, valamint a Class FM szolgáltatója köteles a Morning Show két adása kapcsán összesen 1 millió forint bírságot fizetni rossz korhatár-besorolás miatt.