Kunta Kinte megváltozott, de látványosan tér vissza

Kunta Kinte
Vágólapra másolva!
A Gyökerek itthon is népszerű volt egykoron, most megnézhetjük a remake-et.
Vágólapra másolva!

A Gyökerek című amerikai sorozatot sokan szerették itthon is a nyolcvanas években. Korábban már megírtuk, hogy forgatják az új verziót, most van hozzá előzetes is, amúgy május 30-án indul a Historyn:

Alex Haley műve 1976-os, a regény Roots: The Saga of an American Family címen jelent meg, és gyorsan felkerült a The New York Times Best Seller listájára, hónapokat töltött ott, 22 hetet az élen. Jelentős kulturális hatása volt, hiszen egy drámai erejű, múltat meghatározó, fekete családregény.

Megzáró családi történet

Egy Afrikából elhurcolt, rabszolgává tett fiatallal kezdődik a történet, ő a madrinka Kunta Kinte, aki a mostani Gambia területén született. Borzasztó körülmények közepette az Egyesült Államokba hajóztatják, az út során számos társa meghal. A később Tobynak nevezett főhős egy ültetvényre kerül, többször szökni próbál, sokáig nem törődik bele sorsába: ő az író egyik őse, akivel a család amerikai története elkezdődött.

Kunta Kinte megújul Forrás: History

Az 1977-es, eredeti sorozat is óriási siker volt,

37 Emmy-díjra jelölték, kilencet meg is kapott, de Golden Globe-bal is gazdagodott. A 6,6 millió dollárból készült minisorozatot a Nilesen szerint 130-140 millióan láttak belőle legalább egy részt, az akkori USA lakosságának több mint fele. Volt olyan epizód, ami 70%-os közönségarányt ért el, ilyenre manapság már egy Super Bowl sem képes.

Különös módon az új verzió főszereplője nem amerikai,

de nem is afrikai születésű, Malachi Kirby kapta Kunta Kinte karakterét. 1989-ban született Angliában, és csak pár éve forgat. 2008-ban A baleseti sebészet és A néma szemtanú című sorozatokban volt rövid jelenése, később az Egyesült Királyságban kedvelt EastEnders szappanopera nyolc részében tűnt fel. Felbukkant még a Jekyll & Hyde sorozatban és a Ki vagy doki?-ban, de a Roots lehet a nagy dobása.