Új csatornák indultak, volt nagy mozgolódás – 2016 a tévében, 2. rész

Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
Előző cikkünkben az első hat hónap hazai televíziós világ főbb eseményeit vettük sorra, ebben már a harmadik negyedév van soron. Számos új tévé indult ebben az időszakban, visszavonult Németh Lajos, szülési szabadságra ment Liptai Claudia, elbocsátások voltak a közmédiánál, rettentően összeveszett Majka és Schobert Norbi, volt némi mocorgás a lakodalmas muzsikusok frontján is.
Vágólapra másolva!

Július

Csiszár Jenő közös megegyezéssel távozott a közmédiától. VV Indián, az egykori villalakó drogügyletbe keveredett, és börtönt kapott. Gálvölgyi János pedig hirtelen lett rosszul, kórházba került, egyes lapok szerint veseprobléma volt, más úgy tudta, a vérnyomásával volt baj.

Nem meglepő módon a foci-Eb döntője igen sok nézőt vonzott, a teljes lakosságból 1 millió 753 ezren figyelték a mérés szerint (a valóságban jóval többen), majd amint véget ért az Eb-eufória, az M4 Sport is visszaesett. A Jóban Rosszban alkotói úgy döntöttek, hogy testdublőrrel rejtik el Liptai Claudia terhességét a képernyőn.

Liptai Claudia Forrás: Nánási Pál

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megbüntette a Story4-et és a Story5-öt, mert nem tartották be a magyar és európai művekre vonatkozó műsorkvótát. Július 11-én pedig elindult a TV2-csoport mozicsatornája, a Mozi+, egyből országos tévépremierrel kezdett.

Kiderült, hogy Tóth Verának gyomorszűkítő műtétje volt, és az is, hogy Nádai Anikó lesz Istenes Bence partnere az ősszel startoló Való Világ powered by Big Brother-ben – ezzel együtt elkezdték válogatni a nyolcadik évad szereplőit. Hír volt, hogy Tatár Csilla nélkül megy a Magyarország, szeretlek a gyerekverési ügybe keveredett Lagzi Lajcsi visszavonta a feljelentést, nem akart pereskedni.

Istenes Bence, Csobot Adél Forrás: Istenes Bence / Facebook

A Munkaügyek elég rétegsorozat volt, gyenge nézettséggel, az MTVA inkább nem kért újabb évadot, de Mucsi Zoltán karaktere, Tóth János önálló szériát, spin-offot kapott. Olvasóink izgatottan kattintották az „Elvették Bódi Sylvi bilincseit a határon" című kis cikket: a modell néha rendőrnőnek öltözik, ehhez kell a bilincs. Visszatért időközben egy régi szereplő a Barátok köztbe, Peller Anna három év kihagyás után forgatott.

Augusztus

Még tartott a tipikus, nyári, tévés uborkaszezon, de a TV2 csoport nem tétlenkedett, elindult az Izaura TV és a Zenebutik tévécsatorna, az M4 Sport az olimpiát adta, de már nem olyan jó nézettséggel, mint a futball Eb-t. Javában tartott még a vita a két országos kereskedelmi televízió és a kábelszolgáltatók között arról, mennyi legyen a programdíj, és mikortól kelljen fizetni. Több ezren jelentkeztek a TV2 új tehetségkutató műsorába, és kiderült, hogy Király Viktor és Keresztes Ildikó is zsűritag lesz a Star Academy-ben.

Pásztor Anna, Keresztes Ildikó Forrás: TV2

Sebestyén Balázs új műsort kapott az RTL Klubon, a Kicsi óriásokat, ebben Geszti Péter zsűrizett, Oláh Gergő csapatkapitány lett. Hajós András közölte, hogy biztosan ott lesz a Sztárban sztár zsűrijében, Mészáros Árpád Zsolt pedig olyan szerencsétlenül esett az Ezek megőrültek! egyik feladata során, hogy eltört két bordája.

Kis híján meghalt Halász Gábor, az egykori Barátok közt-sztár, mert agyvérzést kapott. Véget ért az Aranyélet forgatása, a Sláger TV-n pedig nagy mozgás volt megfigyelhető, A Fásy Mulató és a Zeneexpressz búcsúzott a zenecsatornától. A TV2 műsorvezetői a legértékesebb magyar celebek a Forbes listája szerint, Ördög Nóra és Majka került az élre.

Majka, Bereczki Zoltán Forrás: Tv2

Lajtai Kati közösségi oldalán tudatta, hogy megszületett kisfia, Máté. Reisz András lett Németh Lajos utódja a TV2-n, az Éjjel-nappal Budapestből pedig távozott a Marcit alakító amatőr alapszereplő. Nem kellett sokat várni az első pucérkodásra az RTL II valóságshow-jában, a nyolcadik Való Világban, már az első este meztelenül bolyongott a villában a bódult Vivien.

Fontos hónap volt ez a Jóban Rosszban történetében, augusztus 29-től kizárólag a SuperTV2-n látható, ez elég merész húzás volt. Legismertebb színésznőjét, Liptai Claudiát kiírják a sorozatból, gyereke születése után sem tér vissza - közölte.

Szeptember

Végre elindult a tévés idény, és meg is állapodtak az RTL Klub és a TV2 programdíjáról pár szolgáltatóval. Ebben a hónapban indult a legkisebbek szórakoztatására a TV2 Csoport portfóliófejlesztésének újabb állomása, a Kiwi TV, RTL Spike néven pedig új csatornát indított a Viacom az RTL Magyarországgal együttműködésben.

Németh Lajos Fotó: Szabó Gábor - Origo

Németh Lajos tényleg nyugdíjba ment, az utolsó előrejelzése végén élő adásban köszönt el a nézőktől. Transzvesztita előadóművész költözött a VV-villába, a Sláger TV körül pedig botrány volt, mert énekesei, például Lagzi Lajcsi, állítólag nem kapták meg a jogdíjakból nekik járó pénzt - a csatorna szerint azonban nincs semmilyen tartozás.

737 ezren reménykedtek, hogy - a foci EB-vel összekapcsolódott dalra utalva - az éjjel soha nem ér véget, remek nézettséget hozott a pocsék meccs: a magyar válogatott az Eb-eufória után csalódást okozott Feröeren. Durvultak időközben a TV2 énekesei, forró, buja csókcsaták zajlottak a jakuzziban, hárman majdnem szexeltek a Star Academyben. Később a gyengébb nézettség miatt levette a programból a TV2 a napi műsort, és csak hétvégi show maradt meg.

Sztárban sztár Forrás: TV2

Hír volt, hogy 145 fős elbocsátás lesz az MTVA-nál, 14 vezetőnek is felmond a közmédia, 105 ügyintéző mellett. Újabb sorozatot rendelt az RTL Klub A mi kis falunk címmel, a forgatási munkák már javában zajlottak szeptemberben. A TV2-es sikerműsor, a Sztárban sztár közben vígan nyerte a heteket, egyszer közel 1,3 millió nézővel.

Kiderült, hogy októbertől Fásy Ádámmal és Lagzi Lajcsival is találkozhatnak a Zenebutik nézői. Majka az ózdiakat védte egy bejegyzésben, és nagyon dühös lett, amiért Schobert Norbi egy interjúban a településsel poénkodott. Ebből aztán szép botrány lett, ment az üzengetés napokig. Ada közölte, hogy másfél éve távkapcsolatban él, és Németországba költözne a gyerekeivel, Szabó Zsófi és Valkó Eszter pedig durván egymásnak esett a Nyerő párosban. Majka és Hajós András Demjén Ferencen poénkodott a Sztárban sztár legutóbbi adásában, ez azonban sok volt az énekesnek. Végül bocsánatot kértek Demjéntől.

Nyerő páros - a győztes házaspár Forrás: RTL Klub

Az M-RTL Zrt. bejelentette, hogy 30 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Central Digitális Média Kft.-ben. A tranzakciót még engedélyeznie kell a Gazdasági Versenyhivatalnak. Elindult a közmédia új televíziós csatornája is, az oktatási és kulturális témákkal foglalkozó M5, a Viasat3 pedig már készült nagyon a Flúgos Futam című autós valóságshow-ra, amelyben nyolc jelenlegi, vagy éppen egykori szerelmespár versenyzett egymással több országon át. Ez végül az ősz egyik kellemes meglepetése lett.

A cikksorozat 3. egyben utolsó részével, a negyedik negyedévvel december 3-én jövünk. Az első részt itt találja.