Vidám képregényből sötét sorozat készült

Riverdale sorozat
Vágólapra másolva!
Kijött egy előzetes a Riverdale sorozathoz, elég borongós, melankolikus darab.
Vágólapra másolva!

Véres kezek, kapucnis nő a félhomályban, a sötétben futó főszereplő, egy zsák pénz, hulla az összecipzárazott sárga zsákban, komoran néző főhős – nem ilyennek képzelte a sorozat előzetesét az, aki már forgatott Archie-képregényt korábban.

A trailer a sejtelmes, baljós, borongós képeket komor zenével súlyosbítja,

úgyhogy nem víg kalandokat, inkább kisvárosi gyilkosságot és rejtélyeket kapunk a CW új sorozatával 2017-ben. Itt az előzetes:

A főszereplő Archie első jelenése a Pep Comics 22. számában volt, 1941-ben. Ha a vöröshajú legény akkor középiskolás volt, akkor ma már az aggastyánként közelebb lenne a kilencvenhez, mint a nyolcvanhoz.

Archie Andrews, Betty Cooper, Jughead Jones, Veronica Lodge és Reggie Mantle figuráját Bob Montana keltette életre még a II. világháború alatt, az első sztorikat Vic Bloom írta. Több száz képregény készült róluk, iskolai és otthoni kalandjaikról, számos nyelvre lefordították ezeket, Latin-Amerikában minden országban népszerűek voltak.

Riverdale Forrás: CW

A Riverdale név, amelyet átvett a tévésorozat, az a fikciós városka, ahol a főbb események zajlanak, ahol a középsuli is megtalálható: a rajzoló Montana valószínűleg egy kansasi városról mintázta. A szereplők 1968-ban saját tévésorozatot kaptak, de később is még párszor felbukkantak a kisképernyőn. Archie hivatalos weboldalát havonta 40 millióan keresik fel, a képregényekkel pedig továbbra sem álltak le.

És a végén hasonlítsuk össze a fenti videót ezzel a borítóval: