Újabb változások A Dal 2016-ban

A Dal: Tolvai Reni, Kállay-Saunders András
A dal 2016
Vágólapra másolva!
Klipet forgattak a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekarral.
Vágólapra másolva!

Új intróval készül A Dal 2016 stábja, amihez klipet forgatott a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekar közreműködésével. Az intro alap felvételét minden héten aktualizálják az előző adás fellépőivel, az elsőben az előző évek szereplői bukkannak fel. Hogy mi lesz a zenekar pontos szerepe a produkcióban, az szombaton, a műsor első elődöntőjében derül ki.

A Dal 2016: Tolvai Reni, Kállay-Saunders András Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az intró mellett Turi Lajos irányításával különleges nyitószám készül az adott adás fellépőivel. Az előkészületek már javában folynak: A Dalt szombaton 19.40-től a Duna TV-n vagy a Duna Worldön nézheti.

A Dal egykor remekül ment a közmédián, 2013-ban például 1 millió 173 ezres nézettségű adást is produkált, jó terepe, egyben játszótere volt a különféle kertévés tehetségkutatókból érkezetteknek, A Dal-ban mérhette össze népszerűségét és új dalát a volt megasztáros, x-faktoros, voice-os, rising staros előadó. Ráadásul

az eurovíziós fellépés elég komoly fődíj,

mert igaz, hogy szakmailag nincs jelentős értéke (például a komolyabb brit zenészek, együttesek nem is indulnak), a több tízmilliós nézettség elég vonzó. Ez ugródeszka lehet bárkinek, és jóval többet ér, mint egy lemezszerződés egy olyan korban, amikor az emberek nem vesznek lemezeket.