Lady Gagának is jutott a Golden Globe-díjakból

73rd Annual Golden Globe Awards - Press Room GettyImageRank3 VERTICAL USA California Beverly Hills - California Award Winning Nominee Press Room Television Show Golden Globe Awards PORTRAIT Photography Film Industry Arts Culture and Entertainment Celebrit
BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 10: Actress Lady Gaga, winner of Best Performance by an Actress in a Limited Series or a Motion Picture Made for Television for "American Horror Story," poses in the press room during the 73rd Annual Golden Globe Awards held at the Beverly Hilton Hotel on January 10, 2016 in Beverly Hills, California. Mark Davis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 73. Golden Globe-gálán a tévében nyújtott teljesítményeket is elismerték, az Emmytől eltérően itt jobbára a friss produkciókat díjazták.
Vágólapra másolva!

A Saul fia és a filmes szekció Golden Globe-díjairól már beszámoltunk, a gálán azonban elismerték a legjobb tévés produkciókat is. Míg az Emmyvel jellemzően több éve futó, bevált sorozatokat díjaznak, addig itt friss szériákat emeltek ki, a legjobb drámai sorozat a Mr. Robot, a legjobb vígjátéksorozat pedig a Mozart in the Jungle lett, miközben a legjobb minisorozatért járó szobrot a Wolf Hall alkotói vihették haza.

A Mr. Robot lett a legjobb drámai sorozat Forrás: USA Network

A színészek versenyében Jon Hamm (Mad Men – Reklámőrültek) lopta el a díjat a Mr. Robot főszereplője, Rami Malek elől, a komikusok közül viszont a Mozart in the Jungle-ben játszó Gael García Bernal nyert. A legjobb drámai színésznőnek az Empire-ben látott Taraji P. Henson, a legjobb komikának pedig a Crazy Ex-Girlfriend-et jegyző Rachel Bloom bizonyult.

Lady Gaga is hazavihetett egy szobrot, a minisorozatok és tévéfilmek kategóriájában ő lett a legjobb színésznő az Amerikai Horror Story: Hotel-ban nyújtott alakításával. Így barátkozott a szoborral:

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Davis

A minisorozatoknál Oscar Isaacet is díjazták a Mutassatok egy hőst!-ért, mellékszereplőként pedig Maura Tierney és Christian Slater is hazavihetett egy-egy szobrot. A jelöltek és nyertesek teljes listája itt található.