Még keményebbek lesznek a Vikingek

Vikingek
Vágólapra másolva!
Itt a hivatalos trailer a Vikingek folytatásához, hangulatba hoz.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt pár év legjobb történelmi kalandsorozatának negyedik évadja február 18-án érkezik a Historyra. A Vikingek az eddiginél hosszabb és a hírek szerint még véresebb menetre készülnek, a negyedik szezonra 20 epizód forog, aminek csak örülni tudunk. Ragnar, Rollo és Floki 10 epizódban küzd nagyot tavasszal, majd 2016 őszén valamikor érkezik a folytatás.

A sorozat főszereplője Travis Fimmel, aki a legendás viking harcos-uralkodó Ragnar Lothbrok karakterét hozza. Fontos személy mellette Katheryn Winnick, azaz Lagertha, Ragnar jarl első felesége, illetve Clive Standen, azaz Rollo, aki a hős testvére: egy kőkemény, elszánt férfi, akit egy idő után erősen elkezd nyomasztani, hogy nem tud kilépni a bátyja árnyékából.

Három év alatt elröppent ötven

A kiváló, fordulatos széria megpróbál ragaszkodni a történelmi tényekhez: Az első viking portya, amelyről feljegyzés maradt fenn, 793 júniusában történt, és egy kis northumbriaisziget, Lindisfarne felé irányult, ez benne volt az első évadban. Párizs viking ostroma - amely a harmadik évadban több részen át tart, és őrületesen látványos - viszont fél évszáddal később történt, 845-ben volt, Ragnar pedig a sorozatban csak pár évet öregedett, ötvenet biztosan nem. Nyilván nem is lehetett ott mindkét eseménynél.

Vikingek Forrás: History

Ennek megfelelően olyan kritikusok, akik hajlamosak elfelejteni, hogy tényeket is felhasználó fikciót látnak, azzal szokták támadni a szériát, hogy

nem eléggé ragaszkodik a történelmi tényekhez,

noha igyekszik bemutatni a lokális szokásokat, vallási szertartásokat, gondolkodásmódot, ruházatot. Michael Hirst erre azt mondta, hogy neki szabadkezet adtak, mert pontos leírások híján senki nem tudhatja, milyen volt az élet akkoriban egy viking faluban, sőt, a sötét középkorban sem. A showrunner szerint inkább örülni kéne annak, hogy egy vikinges írás, dokumentumfilm százakhoz vagy ezrekhez jut el, a sorozatot viszont milliók nézik.

Fent látható a hivatalos trailer, a széria pedig nálunk előkelő helyen végzett a 2015 legjobb sorozatai listán.