A Dal 2016: Tatár Csilla szoknyájáról szólt az este

A Dal, második menet
Vágólapra másolva!
Lement a második elődöntő, minden favorit továbbjutott, Tatár Csillára viszont egy értelmezhetetlen szoknyát adott a stylist.
Vágólapra másolva!

Január 30-án a második tíz elődöntős A Dal 2016-ban a C.E.T., Gáspár Laci, a Group'N'Swing, a Karmapolis & Szécsi Böbe, a Kállay-Saunders Band, a Maszkura és a Tücsökraj + Sika Finuccsi, Oláh Gergő, a Passed, Patai Anna és Vásáry André volt.

A műsor előtt Kállay-Saunders kedvelői izgulhattak főleg, ugyanis az énekes gondokkal küzdött. "Sajnos nagyon beteg vagyok, úgyhogy lázasan töltöm a szülinapomat ágyban, ami nem is baj, csak remélem, hogy szombatra visszajön a hangom. Az lenne az egyetlen szülinapi ajándék, amit kérnék. Kicsit el vagyok keseredve, mert nagyon hiszünk a dalunkban és a produkcióban, amit összeraktunk. Próbálok pozitív maradni, meglátjuk, mi lesz. Szombaton találkozunk a képernyőn" - írta oldalára.

Zséda zsűrizik Forrás: A Dal

A zsűri a Kállay-Saunders Bandet, Oláh Gergőt, Vásáry Andrét, Gáspár Lacit, a Karmapolist és Szécsi Böbét látta a legjobbnak. A nézők a Passed együttest vitték tovább. A mai úgynevezett sztárfellépő az Ocho Macho és Deniz volt.

A végső tabella így festett: 41 – Kállay-Saunders Band, 39 – Vásáry André, 39 – Oláh Gergő, 37 – Gáspár Laci, 36 – Karmapolis & Szécsi Böbe, 34- Passed, 32 – Maszkura és a Tücsökraj + Siska Finuccsi, 32 – Patai Anna, 31 – Group'n'Swing, 27 – C.E.T.

Vásáry André Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Jelentősebb megrázkódtatás nem érte tehát a nézőt, majdnem minden kereskedelmi tévés, tehetségkutatós előadó továbbment a középdöntőbe. Tatár Csilla nemrég szült, de ennyire előnytelen ruhát talán mégsem kellett volna ráadni - vagy ha mégis, nem volt indokolt felhúzni a szoknyát a hóna alá.

A Dal, második menet Forrás: MTVA

A harmincas mezőnyből többen próbálkoztak már az eurovíziós kijutással, Kállay-Saundersnek sikerült is két éve, ráadásul ötödik hellyel tért haza, ami szép eredmény.

Kállay-Saunders András Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A Dal egykor a közmédia erős fegyvere volt, egymilliós nézettség fölötti eredményekkel, de 2015-ben már lényegesen gyengébb számokat hozott a hat show. Talán ennek következménye, hogy lecserélték a zsűri háromnegyedét, csak Pierrot maradt hírmondónak, és egy kommunikációs ügynökséget is megbízott az MTVA az eurovíziós előszobának számító műsorfolyam népszerűsítésével.

Idén, a 3. héten a Duna TV-n csak a Magyarország, szeretlek!-et nézték többen, mint A Dal első felvonását, múlt szombat este pedig ez volt az egyik legnépszerűbb program, csak a Fókusz Plusz előzte meg. A teljes lakosságból a Dunán 643 ezren voltak kíváncsiak arra, hogy a magyarok közül kik versenyeznek az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutásért, ez 14,2 százalékos közönségarányt jelentett.

A harmadik elődöntőt február 6-án rendezik, onnan is hat dal jut a két középdöntőbe, amelyet február 13-án és 20-án rendeznek. A Dal 2016 február 27-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

Szavazzon!

Eddig milyen A Dal 2016?

A január 30-i produkciókat itt visszanézheti, a többi képekben:

Mihályi Réka, a Group'N'Swing együttes énekese Forrás: MTI/Bruzák Noémi
C.E.T. (Kabai Alex) Forrás: MTI/Bruzák Noémi
A Passed együttes Forrás: MTI/Bruzák Noémi
A Karmapolis és Szécsi Böbe Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Gáspár Laci Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Oláh Gergő Forrás: MTI/Bruzák Noémi