Megválasztották Magyarország szépét!

Miss Hungary Sarka Kata
Vágólapra másolva!
Több mint 1000 jelentkezőből választották ki azt a 15 lányt, aki indulhatott a Magyarország szépe 2016-os versenyén. Nézze meg, hogy a vasárnap esti műsor után ki képviselheti Magyarországot a világ legnépszerűbb és legnézettebb szépségversenyén, a Miss Worldön.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este a Magyarország szépe című műsor keretében a zsűri ismét szépségkirálynőt választott. A Miss World Hungary idei győztese Gelencsér Tímea lett, aki a 2015-ös nyertes, Kiss Daniella koronáját örökölte meg.

A 22 éves, marketing szakos királynő decemberben képviseli majd hazánkat Washingtonban, a Miss World világversenyen. Az idei Magyarország Szépe cím nyertese korábban versenyszerűen akrobatikus show-táncolt, Európa-bajnokságon 2. helyezést ért el.

Gelencsér Tímea, Magyarország szépe 2016-ban Fotó: Mudra László - Origo

Gelencsér Tímea első udvarhölgyének a 22 éves Oczella Esztert, második udvarhölgyének pedig a 23 éves Dukai Babettet választotta a zsűri. A közönség Dézsányi Biankát találta a legszebb magyar lánynak ebben az évben. A 2016 legszebb mosolya címét Késmárki Enikőnek ítélte a közönség.

Oczella Eszter (első udvarhölgy), Gelencsér Tímea (Miss World Hungary 2016), Sarka Kata, Dukai Babett (második udvarhölgy) Fotó: Mudra László - Origo

Idén is több mint ezer jelentkező közül választották ki azt a tizenöt lányt, akik vasárnap este a Duna TV és a Duna World élőben közvetített műsorában megmérkőztek a győzelemért.

A programban a lányok a hagyományos bikinis és estélyi ruhás felvonulás mellett - az Eb magyar sikere előtt tisztelegve - a fociválogatott mezében és nemzeti ihletésű kreációkban is megmutatták magukat.