Magyar vonal 2016 eddigi legjobb sorozatában

Vágólapra másolva!
Ha nem is világhírű a magyar konyha, felbukkant az év eddigi legnívósabb újonc sorozatában.
Vágólapra másolva!

A 11.22.63 sci-fi sorozat a 11/22/63 című Stephen King-regény tévés adaptációja, executive producer J.J. Abrams, Stephen King, Bridget Carpenter és Bryan Burk. Két remek epizód ment le belőle eddig, a sztoriban James Franco lett Jake Epping, aki visszamegy az időben, hogy megakadályozza a John F. Kennedy elleni merényletet, de mivel 1960-ba érkezik, még van ideje meggátolni más, rettenetes eseményeket.

Jake a második részben egy mélyen vallásos, baptista házaspárnál vesz ki szobát, ahol az amúgy merev asszony egyszer csak szóba hozza a paprikát és a magyar ízeket.

Forrás: Hulu
Forrás: Hulu

A világ legismertebb horrorírója, Stephen King két éve saját művéből, A búra alattból forgatott sorozatot, de nem az volt első kirándulása a képernyőre: számos művéből készült már tévés átirat, némelyiknek ő maga volt a producere, más adaptációkban pedig színészként is feltűnt. Volt könyv, amelyből azért született sorozat, mert King képtelen volt játékfilmmé rövidíteni a sztorit, egy másik szériába pedig azért vágott bele, mert elégedetlen volt a filmes megvalósítással. Erről itt írtunk hosszabban.

Időközben a Spike megrendelte a The Mist pilotját, Stephen King A köd című művének tévés feldolgozását. A projekten a Dimension Television ügyködik, az executive producer a dán Christian Torpe lesz, aki a Rita című sorozatot is készítette.