A 100 legjobb nő a tévéből: Oona Chaplin

Oona Chaplin
Vágólapra másolva!
Charlie Chaplin unokáját, Oonát többek között a Trónok harcá-ban is megcsodálhattuk már, legközelebb pedig Tom Hardy partnere lesz a Taboo című sorozatban. Természetes bájának nehéz ellenállni, nem maradhatott le a legjobb képernyős csajokat felvonultató listánkról.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legcsodálatosabb, legszebb nőit. Hétről hétre bemutatunk egyet, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk, tehát ez nem sorrend – ez már a 22. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Oona Chaplin,

aligha akad olyan férfi, aki széles mosolyától, finom kis szeplőitől ne vadulna be.

Hát nem gyönyörű? Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A vezetékneve alapján már sejthető, hogy nem akármilyen családból származik, édesanyja Geraldine Chaplin, nagyapja Charlie Chaplin, dédapja pedig Eugene O'Neill, miután Charlie a híres drámaíró lányát vette el – Oona egyébként az ő, vagyis nagyanyja nyomán kapta szokatlan keresztnevét.

"Amikor az emberek azt mondják, Charlie Chaplin, én is a kalapos, bajszos, mókás járású fickóra gondolok, nem egy öregemberre, aki a nagyapám volt" – vallott neves felmenőjéről a színésznő. Ez persze azért is lehet így, mert a színésznő csak 1986-ban született, Charlie pedig már 1977-ben meghalt.

Már gyerekként sok helyen élt Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A színésznő édesapja egyébként egy chilei fotós, Patricio Castilla, a szülei munkája miatt Oona is sokat utazott, gyerekkorát születési helye, Spanyolország mellett Nagy-Britanniában, Svájcban és Kubában töltötte, többek között. Az utazás azóta is a mindene, egyszer így nyilatkozott:

Az egyetlen dolog, amit szeretnék, hogy elég pénzt keressek ahhoz, hogy a gyerekeimmel utazgassak."

Kisgyerekként kezdett el balettozni és más táncokat tanulni, a színészet mellett nagyjából tizenöt évesen kötelezte el magát. Első tévés szerepét 2007-ben kapta a Titkos szolgálat – MI-5 című sorozat egyik epizódjában kapta, egy évvel később pedig már A Quantum csendje című James Bond-filmben is feltűnt egy kis szerepben.

Oona szeplői Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Lexie Appleby/Geisler-Fotopress

Vendégszerepelt a Sherlock-ban is, majd a The Hour című szériában láthattuk hosszabban – a nagy kiugrás azonban kétségkívül a Trónok harca volt, ebben Talisa Maegyrt (Talisa Starkot) játszotta:

Forrás: HBO

Feltűnt a Fekete tükör-ben is, legközelebb pedig Tom Hardy oldalán láthatjuk a színész ötlete nyomán írt Taboo-ban. Más jellegű szerepléseket is vállal, ő például a központi figura a Molotov Jukebox egyik videoklipjében is:

Mutatunk még róla pár képet, hogy ne maradjon önben hiányérzet. Íme:

Forrás: AFP/Pierre Andrieu
A Hosszú utazás című filmben Forrás: Collection Christophel/© Fox 2000 Pictures / Temple Hill Entertainment/Fox 2000 Pictures / Temple Hill
Forrás: AFP/Valery Hache
Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
Édesanyjával és nagyapja fényképével Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Tobias Hase
Forrás: AFP/Tiziana Fabi
Forrás: Facebook/Oona Chaplin

Testvérsorozatunkat, A 100 legjobb pasi a tévéből című szériát bizonytalan időre szüneteltetjük.