Till Attila: Hergelem a stylistot, hogy minél vadabbak legyünk

Tilla
Vágólapra másolva!
Tilla a Sztárban sztár műsorvezetőjeként minden vasárnap képernyőn van, szettjei pedig eléggé megosztják a közönséget. Láthattuk már virágmintás zakóban, talpig tűzpiros ruhában, volt már rajta terepminta és sok apró kocka, legutóbb pedig műszakállat ragasztottak az arcára. Holdampf Linda stylist szerint tökéletes alakja van, szinte minden jól áll neki, a műsorvezető pedig azt is elárulta az Origónak, hogy milyen neveket adott a ruháknak és miben láthatjuk az utolsó adásban.
Vágólapra másolva!

Tillánál nem újszerű a divat iránti vonzalom, már a Big Brother idején is élvezte, hogy egyedi, elegáns vagy épp valami különleges ruhában áll kamera elég és profi stylistokkal dolgozik együtt. "Fontos egy show-ban az öltözék, a játék a színekkel és a formákkal. 2002 óta vagyok a TV2 képernyőjén, minden korszakban fontos volt, hogy miben állok a kamerák elé. Volt, hogy bundában, volt, hogy végig napszemüvegben vezettem műsort, Holdampf Lindával sem először dolgozunk együtt. Olyan műsorvezető vagyok, akiknek nem kell könyörögni, hogy vegyen fel lilát vagy rózsaszínt, lelkesen viselem az extrémebb darabokat is."

Vállalja az extrémebb darabokat is Forrás: Istvan Ruff

"Voltak rockosabb, feltűnőbb vagy épp konzervatívabb szettjeim, most a Sztárban sztár harmadik évadjában pedig egy elegánsabb vonalat képviseltünk. Maár Robi volt a tervezés központja, az ő ötleteiből indultunk ki, s hármasban kreáltuk a ruhákat. Nekem is határozott véleményem van, de a megfelelő szöveteket, színeket Linda segít összehozni. A rövid nyakkendőt is együtt találtuk ki Lindával, ami a boltokban nem is kapható, kifejezetten nekem készítették el őket" - mesélte.

Szereti, ha előbújhat belőle a vegasi majom

A TV2 műsorában látott szetteknek nevet is adott, a legutóbbi szakállas megjelenést így jellemzi: "Elképzelt 19. századi férfi, aki az Andrássyn sétál."

A fekete cipzáras ruhájában sportvámpírnak, az elsőben pedig rock and roll püspöknek érezte magát.

Ebben a ruhában sportvámpírnak érezte magát Forrás: Istvan Ruff

"A neten sorra gratuláltak a tervezőknek, mikor a lila ruhában vezettem műsort, sokakat a klasszikus Batman képregény Jokerére emlékeztetett, s örültek, hogy megidézzük a színpadon. Utólag elárulhatjuk, hogy a lila öltöny tervezésekor nem rá gondoltunk. Olyan kommenteket is gyakran látok, hogy szegény műsorvezetőt már megint mibe öltöztették, szegénynek nem engedik, hogy beleszóljon, mit vegyen fel. Ezt a félreértést hadd oszlassam el. Sokszor én hergelem a stylistot, hogy minél vadabbak legyünk.

Azt szeretem, ha előbújhat belőlem a Las Vegas-i majom, persze az ízlés ebben az esetben is nagyon fontos. Egy show-ban sokkal feltűnőbben lehet öltözködni, mint a hétköznapokban, a színpadon ennek van helye. Jó, hogy ugyanazt gondoljuk a stylistokkal, mindannyian bátran nyúlunk az ötletekhez, ez pedig a tévés munkám kezdetén is ugyanígy igaz volt rám" - mesélte.

Stylistként öröm öltöztetni

Maár Róbert és Holdampf Linda közösen tervezik meg a műsorvezetővel, hogy milyen ruhában álljon színpadra, a kezdetektől jól működnek együtt. "Összeülünk hármasban és átbeszéljük a terveket, Robi szöveteket, fazonokat mutogat, s kiválasztjuk azt, ami a legjobban tetszik, és ami a legelőnyösebb. Tillát könnyű öltöztetni, mert tökéletes alakja van, nem kell semmit eltakarni vagy jobban kiemelni, nagyon arányos a teste. Emellett pedig a magassága is rendben van, jól állnak rajta az elegáns szettek.

mindent tud hordani. Styilstként öröm őt öltöztetni, tényleg jó pasi, jó adottságokkal. Robit pedig a legjobb magyar férfi-ruha tervezőjének tartom, nagyon jó vele dolgozni" - mesélte Holdampf Linda.

A rövid nyakkendő többször előkerült Forrás: Istvan Ruff

Úgy véli, azért is tudtak ilyen jól együttműködni a Sztárban sztár ideje alatt, mert Tilla fogékony és nyitott a divatra. Nem kell meggyőzniük arról, hogy mi épp a trend vagy mi áll jól neki, elhiszi a szakembereknek, hogy értenek hozzá. "Tudunk figyelni a részletekre, mint például arra, hogy a legutóbbi kockás öltönyös szettnél négy mandzsetta gomb között megbújt egy piros, ami passzolt az inghez. Gördülékenyek a próbák és a tervezés, de nekünk az is fontos, hogy jól érezze magát a színpadon. Nekem ez a műsor inspirációs töltődés hétről hétre, lelkesít a közös munka."

A saját ízlés a divat követése mellett egyéb tényezőkre is kell figyelniük, Halottak napján, a TV2 születésnapján vagy a párizsi terrortámadás áldozataira emlékezve másként kell a műsorvezetőnek megjelennie egy ekkora tévéműsorban.

Az is fontos, hogy az alkalomhoz,hoz passzoljon a ruha Forrás: Istvan Ruff

"A szakállal már egy héttel korábban akartunk viccelni, ahhoz a ruhához terveztük, de a párizsi merénylet miatt ezt eltoltuk későbbre. Tilla szerencsére ebben is rugalmas, s olyan jóérzésű ember, aki bár nagyon várta az alkalmat, abszolút megértette és elfogadta. Aznap kitűzők kerültek fel a versenyzők és a műsorvezető ruhájára, szombaton kerestem fel gyorsan egy jelvénykészítőt, aki másnapra legyártotta nekünk ezt a jelképet.

Legutóbb szakállat is kapott Forrás: TV2

A csatorna születésnapján talpig pirosba bújt Tilla, de még a zoknija is piros volt. Nem egyszerű a megfelelő színárnyalatot megtalálni,

Rutinosak vagyunk már abban, hogy mi mutat jól a képernyőn és mi nem, de előfordul, hogy egy anyagot kamerapróbára kell küldeni az adás előtt" - mesélte.

Minden ruhadarab és kiegészítő piros Forrás: Istvan Ruff

Holdampf Linda szerint a divat szubjektív dolog, így tisztában van azzal, hogy nem tudnak mindenkinek megfelelni, nem is céljuk a közízlést eltalálni. "Show-ról beszélünk, így bátrabban használhatunk színeket és anyagokat, de nem szabad, hogy ez átcsapjon jelmezbe. A divat csodálatos játék, mi pedig meglehetősen szabad kezet kapunk. Tudom, hogy megosztó a virágminta a férfiakon vagy a terepmintás öltöny, így biztos voltam abban, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, azt viszont nem láttam, hogy bárki azt állapította volna meg, hogy nem áll jól Tillának az adott ruha."

Biztosak voltak benne, hogy a minta nem fog mindenkinek tetszeni Forrás: EVA/Eva

"A vasárnapi utolsó adásra nagyon elegáns szettet tervezünk, nem lesz sem megbotránkoztató, sem kirívó, sokkal inkább méltó a döntőhöz" - tette hozzá. Tilla ennél többet is elárult, szerinte utolsó szettjét a hardcore elegancia jellemzi majd. "Nem először lesz olyan, hogy klasszikus fehér öltönyben vezetek műsort, de óriási a különbség a fehér öltönyök között is. Rajtam ezúttal a tökéletes szmoking lesz, a fehér szmokingok királya."