Burkolt reklám miatt büntette a médiahatóság a TV2-t

Demcsák Zsuzsa
Vágólapra másolva!
A csatorna egy ételízesítő szabálytalan népszerűsítésével többször megsértette a termékmegjelenítési törvényi előírásokat, 260 ezer forint a büntetés.
Vágólapra másolva!

A TV2 Mokka egyik júniusi adásában egy ételízesítő szabálytalan népszerűsítésével többször megsértették a termékmegjelenítési törvényi előírásokat, emiatt a Médiatanács 260 ezer forint bírságot szabott ki a csatorna médiaszolgáltatójára – közölte az NMHH.

Demcsák Zsuzsa a Mokkában Forrás: TV2

A Médiatanács arról is határozott, hogy nem indít hatósági eljárást a Párbeszéd Magyarországért képviselőjének bejelentése alapján, amely szerint a TV2-n sugárzott, a bevándorlás veszélyeire felhívó reklám hamis információt közölt a támogatók arányára vonatkozóan, mert a médiatörvény nem hatalmazza fel a testületet a televízióban elhangzó közlések valóságtartalmának vizsgálatára.

Pár további bírság

A fővárosi Trend FM rádió 100 ezer forint bírságot köteles fizetni, mert a hatósági szerződésében rögzített elnevezés helyett frekvenciamegjelölést használt, valamint mert kevesebb szöveges, közszolgálati és több zenei tartalmat, ismétlést sugárzott szerződéses vállalásainál.

A Rádió pont 1 Nyíregyháza helyi kereskedelmi rádió a hatósági szerződésében rögzítetthez képest kevesebb szöveges és helyi közélettel foglalkozó, valamint magyar zenei tartalmat, illetve reggeli hírt tett közzé, emiatt a testület 50 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte.

A pécsi Rádió 1 egyik augusztus reggeli időjárás-jelentése előtt egyszer elhangzott burkolt bútorreklám miatt a Médiatanács a médiaigazgatási szabályok betartására figyelmeztette a jogsértést először elkövető médiaszolgáltatót.