Deutsch Tamás nem bírt Gregor Bernadettel

Szép nézettséggel ment a Deutsch-adás
Vágólapra másolva!
Melyik vendég vonzott több nézőt az Összezárva Friderikusszal őszi évadjában? Megvizsgáltuk.
Vágólapra másolva!

Friderikusz vasárnap esti műsora rendre jó nézettséget termel a TV2 számára: egyfelől a műsorvezető személye, másfelől az ügyesen válogatott vendégek miatt kapcsolnak oda sokan, és azt se feledjük, hogy egy ragyogó nézettséget hozó show a felvezetője, azaz sokkal jobb pozícióból indul a népszerű Sztárban sztár után, mintha egy jelentéktelen film vagy sorozat menne előtte. Legutóbb 960 ezren figyelték, hátha mond valami érdekeset Deutsch Tamás, ezzel a műsor a Sztárban sztár és a Tények után 3. lett a heti, házi ranglistán, és 7. a teljes toplistán, ahol már az RTL Klub műsorai is megjelennek.

Szép nézettséggel ment a Deutsch-adás Forrás: TV2

A 960 ezer néző remek, de nem ez az őszi csúcs. Tóth Gabi 746 ezret vonzott az évadnyitó adásban, utána csökkent az érdeklődés a műsor iránt, Varnus Xavér és Noszály Sándor már nem izgatta annyira a nézőket. Oláh Ibolya neve hallatán már többen mentek a TV2-re (közel 900 ezren), ezt még növelte is Rubint Réka (970 ezer). Eztán jött az emlékezetes Árpa Attila-adás, amit a showbiznisz szabályainak megfelelően agyonreklámoztak a médiában, a produkció szempontjából nagyon helyesen. Mindenki nagy drámát és feszült perceket várt, végül egy fáradt rendezőt kapott, aki nem akart a magánéletéről mesélni – de így is 931 ezren nézték végig.

November 8-án Gregor Bernadett volt soron, és el is érte az őszi csúcsot,

1 millió 40 ezer tévéző maradt ott végig az adás alatt - még lesz pár nap múlva egy Berki Krisztián-adás, de aligha ér el ennyit, úgyhogy igen valószínű, hogy az volt a nézettségi csúcsa a speciális talkshow-nak. Frei Tamás is sok nézőt vonzott, 850 ezret, de egy időben volt az adás az elmúlt harminc év legnagyobb magyar futballsikerének közvetítésével, a magyar-norvég 2-1-gyel, az Eb-re való jutással: talán ott is meglett volna az 1 millió néző, ha nincs a meccs.

Gregor Bernadett és Friderikusz kettőse hozta a legjobb számokat Forrás: TV2

Deutsch Tamás tisztességes 960 ezrét érdemes még összehasonlítani egy olyan adással, amikor szintén aktív politikus volt a vendég. Idén júniusban Gyurcsány Ferenc látogatott Fridihez, 7-én került adásba, és 987 ezer nézőt vonzott. Nyár elején alapvetően kevesebb a tévéző, mint egy dermesztően hideg novemberi estén, így a közel egymilliós szám igen magas – ugyanakkor épp a népszerű Az ének iskolája döntője ment előtte, ami meg is nyerte akkor a hetet.

Gyurcsány Ferenc még az első évadban volt. Sorrendben az őszi vendégek: Tóth Gabi, Varnus Xavér, Noszály Sándor, Oláh Ibolya, Rubint Réka, Árpa Attila, Gregor Bernadett, Frei Tamás, Deutsch Tamás Forrás: Origo

Friderikusz-nagyinterjút itt olvashat.