Boros Lajos: Az ország állapotához képest remekül vagyunk

Boros Lajos
Budapest, 2012. március 6. Boros Lajos beszél azon a sajtótájékoztatón, amit a NeoFM kereskedelmi rádió reggeli műsorának műsorvezetői tartottak abból az alkalomból, hogy Boros Lajos 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Tavaly indított új rádióműsort Voga Jánossal, az egy éve működő fizetős szolgáltatásnak már fix követőtábora van. A hallgatói állítólag a legszélsőségesebb hülyeségekben is partnerek, Boros Lajos szerint pont olyan kattantak, mint ők - legyen szó vicces vagy komoly témákról.
Vágólapra másolva!

Boros Lajos is aktív, csak épp internetes rádióra váltott, így nem hiányzik neki a Bumeráng. Az elmúlt egy évben már létrejött egy komolyabb, fizetős mag, tagjai rendszeres előfizetői a rádiónak - újságolta az Origónak.

"Sokszor szinte aggódunk, mikor beesik egy-egy több éves előfizetés. Persze idővel szükség lesz komoly reklámra, amivel megtaláljuk a többi rejtőzködő, potenciális előfizetőt. Mivel nem akarunk újra abba a csapdába esni, hogy valaki beleszól a tartalomba, inkább a lassabb, organikus fejlődésben gondolkodunk" - mondta.

Kóstolót kínálnak azoknak, akik kíváncsiak a rádióra Forrás: MTI/Beliczay László

Azoknak, akik nem ismerik a Boros meg a Voga műsort, elsősorban az épp fejlesztés alatt álló honlapjukat ajánlja, de saját közösségi oldalán is lehet tájékozódni. "Ezeken kívül fel-felbukkanunk helyi partnerrádiók marketing eseményein társ-műsorvezetőként, és ott személyesen kaphatnak az érdeklődők információt. A legegyszerűbb eszközünk működik nagyon sikeresen, az úgynevezett Kóstoló. Aki érdeklődik, hogy hol tartunk a rádiózásban, az megadja az e-mail címét, és kap egy marék grátiszműsort." Tíz kóstoló közül hat-hét előfizetővé válik, meséli lelkesen.

Szeretnének friss arcokat bevonni

Voga Jánossal nem először dolgoznak együtt, a közös munkáról így mesélt: "Vogci nem a leghálásabb szereposztásban dolgozott velünk a Sláger Rádióban, reagáló volt. Most élete legjobb formáját futja, gyémántkemény, őszinte, tájékozott, és nagyon vicces, teljesen

Jelenleg ketten készítik a műsorokat, de szeretnének friss arcokat is bevonni. "Hosszabb ideig egy stand up-os hölggyel futottunk együtt Heti Hentes címmel, nagy sikerrel. Karrierépítési szempontból a hölgy egy idő után úgy döntött, egyedül folytatja, amit elkezdett. Mint ahogy tárt karokkal fogadtuk, zokszó nélkül engedtük el. Gazdagodtunk mindketten, és ez úton is köszönjük a kellemes együttműködést."

Most a helyi rádiók legjobbjait tesztelgetik, Boros szerint nálunk van a tapasztalat, náluk meg a friss vér. "Nyugi, nem vagyunk vámpírok... csak egy kicsit. Szeretnénk rádiós sztárokat nevelni a helyi rádiókban" - magyarázza.

Szeretnének a helyi rádiós sztárokat nevelni Forrás: MTI/Beliczay László

"A legtipikusabb visszajelzés az, hogy jó olyan műsort hallgatni, ami azt mondja, amit gondol a hallgató. Az ilyen hallgatók boldogsághormonokat képesek átlőni nekünk. Mivel nagyon eklektikusak, de a lehetőség szerint frissek szeretünk lenni, csak a politikán van szordinó. Ezzel is visszafogjuk annak a lehetőségét, hogy valakik használjanak minket. Másrészről a legeszelősebb hülyeségekben is partnerek a hallgatóink, hál'istennek kattantak, mint mi, vicces és komoly témákban is" - mesélte.

Tévéműsor is kijöhet belőle

Tervük a szorgalmas és halk építkezés, organikusan szeretnének növekedni. "Zsoc kollégánk mostanában belebotlott egy animációs szoftverbe, amihez készített egy Voga meg egy Boros figurát, és szájszinkron rájuk építette a rádiós dumáinkat. Vicces, furcsa és érdekes lett, olyan anyag született, mintha a Muppet Show-ból kiszabadult volna a páholyból a két vénember. Lehet, hogy ebből kinövi magát egy kis televíziós magazinműsor kalandja. Ebben ügyködünk mostanában."

Az online rádió elég költséges dolog, de naponta olcsóbbá válik. "Rengeteg lehetőség van benne, ugyanis csak zenéket keverni nem más, mint egy wurlitzer, a tartalom az érdekes az egészben, mégpedig az interaktív tartalom. Az ország állapotához képest remekül vagyunk, de azért jobbulást kívánunk mindenkinek, hogy legyen árucikk, amit reklámoznak, és amiből jó műsorok születhetnek. A mögöttünk álló év építkezős volt, sok apró örömmel, de nem egyetlen átütő sikerrel. Talán jövőre. Ha pedig közbejön valami, akkor is endorfinban gazdag meló volt" - részletezte.

Szokatlant és meglepőt

Kevesebbet szerepel a médiában, de nem érzi úgy, hogy a háttérben lenne: beszélgetős műsorokba hívják a tévébe és az újságok is megkeresik. "Minden hétköznapom arra irányul, hogy valami szokatlant, meglepőt és érdekeset hozzak létre. Ha esetleg nem sikerül, akkor is

Mostanában lesz a fotókiállításom a Hélia Hotelben, az apropó a Dagály bezárása, Voga tartja a megnyitó beszédet, és régi Bumeráng-osok hoznak bor és sütemény kóstolót - még énekelek is harmincöt évvel ezelőtti saját dalokat."