A 100 legjobb pasi a tévéből: Józan László

Józan László
Vágólapra másolva!
A Barátok közt Tóbiása korábban is több magyar sorozatban feltűnt, de a színházba járó közönség korábban is ismerhette - a forgatások mellett máig játszik színpadon is. Nagy szenvedélye a sport, izmos felsőtestét a szerepeken túl több fotón is megmutatta már a rajongóknak. Jelenleg szingli, Julia Robertsbe pedig már sok éve szerelmes. Sorozatunk következő részében Józan Lászlóé a főszerep.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

Sorozatunk 14. részében

Józan László került fel a listára.

Józan László alakítja Tóbiást a Barátok köztben Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Gyerekként döntött

1987-ben született Kárpátalján, már gyerekként szerette, ha a középpontban lehet. Tizenévesen mesemondó versenyt nyert és a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház gyermekstúdiójának a tagja lett. Ekkor eltökélte, hogy színész szeretne lenni. Szülei szerették volna, ha ügyvédnek tanul, nemrégiben pedig édesanyja elárulta, hogy mivel gyakran járt temploma,

egyik prédikációja után a püspök szorgalmazta, hogy legyen pap belőle.

2005-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, előtte kisebb darabokban szerepelt, illetve díszletesként és kellékesként segített be a színházban. Azóta már a Vígszínház számos farabjában megfordult, láthattuk többek közt a Hegedűs a háztetőn , a Túl a Maszat-hegyen , a Tévedések vígjátéka és A dzsungel könyve című darabokban.

Több sorozatban feltűnt

A színház mellett feltűnt a mozivásznon is, de számunkra érdekesebbek tévés szereplései. Ott volt az Életképek, a Munkaügyek, a Hacktion és a Társas játék egyes epizódjaiban, két éve pedig állandó szereplője a Barátok közt-nek. Karaktere, Tóbiás, kezdetektől azért harcol, hogy környezet elfogadja másságát.

Meleg srácként érkezett a sorozatba, aki harcol a másság elfogadásáért Forrás: RTL Klub

Az RTL Klub napi sorozata előtt is bíztak már rá nem szokványos szerepet: transzvesztitát alakított Az Őrült Nők Ketrece című színdarabban.

Fontos a megjelenés

"Mivel hat éve játszom A dzsungel könyvé-ben Maugli szerepét, ahol csak egy szál pendely takarja a testem,

Az edzést akkor kezdtem el, és a mai napig heti három alkalommal megpróbálok eljutni az edzőterembe" - mesélte nemrégiben a Life.hu-nak.

Nyáron sem hanyagolt az edzést, de szánt időt a pihenésre is, néhány hónapja beszéltünk vele. "Munkamániás vagyok, úgyhogy biztosan hamar megunom majd a semmittevést és visszavágyom a színpadra és a stúdióba, de próbálom kipihenni magam" - mondta akkor az Origónak.

Fontos számára, hogy jól mutasson a színpadon Forrás: Józan László / Facebook

Kamaszként voltak gátlásai

Életének szerves része a sport, gyakran jár futni és élvezi a pozitív visszajelzéseket. Mint elmondta, míg mások sokszor rácsodálkoznak izmaira, neki ez a természetes – noha kamaszként több gátlással küzdött vékony testalkata miatt.

2012-ben a Filmklub vizsgáján kiválóan szerepelt, mikor egy ismert monológot kellett elmondania. Az alakítást is megnézheti:

Jelenleg szingli, párkapcsolatairól nem igazán mesélt korábban, annyit azonban elárult magáról, hogy elég féltékeny típus. Julia Robertsbe régóta szerelmes – minden filmjét többször látta, Almodovárt pedig nagy zseninek tartja.

Forrás: Facebook/Józan László