25 éves a Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210
Vágólapra másolva!
25 éve, 1990 októberében indult a kilencvenes évek meghatározó tinisorozata, a Beverly Hills 90210. Hat színész volt, aki mind a tíz évadban szerepelt, utánanéztünk, mi minden történt velük, mióta véget ért a széria.
Vágólapra másolva!

25 éves a Beverly Hills 90210, amely annak idején a magyar kamaszokkal is megismertette a kaliforniai középiskolások mindennapjait. A történet onnan indult, hogy egy ikerpár, Brenda és Brandon Minnesotából Los Angelesbe költöztek, beilleszkedési nehézségeik után értek csak rá a tinédzserek szokásos gondjaival foglalkozni.

Beverly Hills 90210 Forrás: FOX

A Beverly Hills 90210 volt talán az első tinisorozat, amely az átlagosnál komolyabb, merészebb témákat is boncolgatott,

a homoszexualitás, az öngyilkosság vagy az AIDS is szóba került.

A széria hamar népszerűvé vált, végül tíz évadot megért, spin-offja és remake-je is készült, előbbi Melrose Place, utóbbi 90210 címen futott. Hat színész volt, aki mind a tíz szezonban benne volt, lássuk, mi történt velük a sorozat vége óta.

Jason Priestley

A kezdetben középpontban álló Walsh ikrek közül Brenda csak az első négy évadban szerepelt, a Brandont alakító Jason Priestley viszont végig kitartott – igaz, a végjátékban már csak vendégszereplőként volt jelen. A Beverly Hills 90210 óta is rengeteg filmben és sorozatban játszott, utóbbiak között olyanok voltak, mint a Tru Calling – Az őrangyal, a Majomszeretet vagy a remek Szólíts Fitznek!.

Jason Priestley a családjával egy idei Disney-premieren Forrás: Anadolu Agency/Mintaha Neslihan Eroglu

Jelenleg épp a The Wonderful Wayneys című szériát forgatja, 2016-ban újra látható lesz a képernyőn. Itt egy családapát játszik, akinek öt gyereke közül az egyik sehogy sem illik bele a tökéletes családba. Már a Beverly Hills 90210-be is rendezett,

első nagyfilmje 2013-ban jött ki Cas és Dylan címmel,

egy évvel később pedig önéletrajzi könyve is megjelent, Jason Priestley: A Memoir címmel.

Jenni Garth

A Beverly Hills 90210-ben Kelly Taylort játszotta, a szerepét megismételte a 90210-ben is. Legutóbb tavaly láthattuk a képernyőn, a Mystery Girls című sorozatban, amelynek egyik producere is volt.

Realitykben, vetélkedőkben is viszonylag sűrűn megjelenik,

benne volt például a Szombat esti láz és az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? amerikai változatában is. Idén ment hozzá Dave Abramshez, de előtte már kétszer volt férjnél, a szintén színész Peter Facinellitől három gyermeke van.

A színésznő 2012-ben Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Ian Ziering

A Steve Sanderst alakító Ian Zieringet nem éppen a legnívósabb ajánlatokkal találták meg a Beverly Hills 90210 vége óta, mostanában például a Sharknado-filmekben láthattuk, benne volt mindhárom részben. Elég sokat szinkronizál, a Godzilla és a Pókember rajzfilmes változatához is kölcsönözte a hangját. Kétszer nősült, jelenlegi feleségétől két gyermeke van.

Egy 2015-ös rádiófelvételen Forrás: AFP/Mike Coppola

Brian Austin Green

Legutóbb a Nyugi, Charlie!-ban játszotta Seant, de egy ideig a Született feleségek-ben is szerepelt, ott Keith Watsont alakította. Jelentős sorozata volt A terminátor: Sarah Connor krónikái is, miközben olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Miami helyszínelők, a Smallville vagy a Happy Endings – Fuss el véle!. Volt egy rendezése is, 2003-ban jött ki a Fish Without a Bicycle.

Megan Fox a felesége,

két gyerekük is van, de már beadták a válókeresetet öt év házasság után.

Tavaly még együtt voltak Forrás: AFP/Jonathan Leibson

Tori Spelling

A Donnát alakító színésznő éppen alávetette magát egy olyan interjúnak, ahol hazugságvizsgálóra kötötték, kiderült többek között, hogy mással is szexelt a stábból akkori barátján, Brian Austin Greenen kívül. Jelenleg Dean McDermott a férje, négy gyermekük van, korábban Charlie Shahnaian felesége volt. Garthhoz hasonlóan ő is benne volt a 90210-ben és a Mystery Girls-ben, utóbbinak szintúgy producere is volt.

A népes család 2015-ben Forrás: AFP/Kevin Winter

Joe E. Tata

A Nat nevű figura az első évadokban csak visszatérő szereplő volt, később vált állandó karakterré, miután mindig az ő étkezdéjében ettek a srácok. Az őt alakító Joe E. Tatát

a Beverly Hills 90210 után csak egy rövidfilmben és három szériában láthattuk,

és mindegyiknek volt valami kapcsolata a tinisorozathoz, a három tévés produkció ugyanis a Bűbájos boszorkák, a 90210 és a Mystery Girls volt. Sok mindenben valószínűleg a jövőben sem fog már szerepelni, tekintve, hogy 79 éves.

Joe E. Tata 2014-ben Forrás: IMDb