A legjobb 50 feletti nők a tévéből

2014 Best In Drag Show - Arrivals GettyImageRank3 VERTICAL USA California City Of Los Angeles Mary-Louise Parker Arts Culture and Entertainment Attending Celebrities Orpheum Theatre Best In Drag Show ACTRESS A-List Celebrity
LOS ANGELES, CA - OCTOBER 05: Actress Mary Louise-Parker attends the 2014 Best In Drag Show at the Orpheum Theatre on October 5, 2014 in Los Angeles, California. Jason Kempin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem áll meg az élet 50 év fölött, akadnak a képernyőn idősebb nők is, akik a mai napig vonzók, szépek, adott esetben nem is fukarkodnak a bájaikkal. A Spangli-ban látott Mary-Louise Parker vagy a Jóbarátok Monicájaként ismert Courteney Cox, itthon pedig három Enikő is igen jól tartja magát, mindannyian 1965 előtt születtek.
Vágólapra másolva!

A 100 legjobb nő a tévéből című cikksorozatunkban eddig nem szerepelt 50 év fölötti hölgy, pedig köztük is van, aki megérdemelné – nekik most egy külön összeállításban hódolunk, bemutatjuk közülük a szerintünk legcsinosabb, legszemrevalóbb nőket, akik időről időre feltűnnek a képernyőn is. Íme, tíz külföldi és öt magyar szépség, a végén szavazzon, önnek ki tetszik a legjobban!

Mary-Louise Parker – 51 éves

Az itthon Nancy ül a fűben, majd Spangli címmel fordított Weeds főszereplője volt 2005 és 2012 között, előtte csak Az elnök emberei-ben láthattuk komolyabb tévés szerepben. Közben

Bruce Willis karaktere is belezúgott a Red című filmben,

legutóbb pedig a Feketelistá-ban épp a Red nevű főszereplő exfeleségét játszotta. Aki a törékeny, ám harcias szépséget kedveli, az biztosan rá szavaz.

Ennek a mosolynak nehéz ellenállni (2014) Forrás: AFP/Jason Kempin

Elizabeth Hurley – 50 éves

Épphogy befért az összeállításba, hisz alig pár hónapja múlt ötven, 1965. június 10-én született.

A bájkeverő-ben ő játszotta az ördögöt, akinek valószínűleg minden férfi eladta volna a lelkét

– bizonyára akadnak olyanok is, akik a film után tizenöt évvel is megtennék ugyanezt. A színésznő jelenleg királynét alakít a The Royals-ban, de a Gossip Girl – A pletykafészek-ben is láthattuk a képernyőn.

A The Royals királynőjeként (2015) Forrás: E!

Courteney Cox – 51 éves

A Jóbarátok óta olyan nagyon sokat nem változott Courteney Cox, Jennifer Anistonhoz és Lisa Kudrow-hoz hasonlóan jól tartja magát. A Született szinglik-ben testhezálló szerepet kapott,

egy frissen elvált nőt játszott, aki fiatal fiúkkal randizgatott,

így próbálva magát is fitten tartani – miközben Cox 2013-ban vált el David Arquette-től, jelenleg a 39 éves Snow Patrol-tag, Johnny McDaid jegyese.

Laura Dern és Courteney Cox Forrás: AFP/Angela Weiss

Heather Locklear – 53 éves

Ki hinné, hogy a Melrose Place intrikus szőkesége, Amanda Woodward is már 53 éves, sőt a napokban tölti az ötvennégyet? Pedig így van, az őt alakító Heather Locklearnek szeptember 25-én van a születésnapja. Ikonikus szerepét az új Melrose Place-ben, vagyis a 2009-ben indult változatban is megismételte, legutóbb pedig 2013-ban láthattuk a Franklin és Bash című sorozatban.

A plasztikai sebész sokat segített, de akkor is jól néz ki (2013) Forrás: AFP/Angela Weiss

Gina Gershon – 53 éves

A férfiak nagy része valószínűleg a Fülledtség leszbikus jelenetei miatt jegyezte meg magának a színésznőt annak idején. Azóta jó húsz év eltelt, Gershon pedig

olyan szériákban is több epizódra szóló szerepet kapott, mint a Ments meg! vagy a Kergetjük az amerikai álmot,

miközben a Nyugi, Charlie!-ban vagy a Glee-ben vendégszerepelt, és szinkronmunkái is vannak, a Batman 2004-es animációs változatában például ő volt a Macskanő.

Még mindig el tudnánk képzelni egy fülledt jelenetben (2015) Forrás: AFP/Michael Loccisano

Jennifer Tilly – 57 éves

A Fülledtség másik színésznőjének, Jennifer Tillynek sincs oka panaszra a mostani kinézetét illetően, pedig ő négy évvel idősebb is Gershonnál.

Legutóbb a Spun Out című kanadai szitkom egyik epizódjában mutatta meg magát,

de van állandó szerepe is a tévében, csak éppen ott nem jelenik meg: a Family Guy-ban ő a hangja Bonnie Swansonnak, Joe feleségének, eddig 44 epizódban volt rá szükség.

Nem lehet oka panaszra (2014) Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Madeleine Stowe – 57 éves

A kilencvenes évek kedvelt színésznője (Az utolsó mohikán, Rövidre vágva, Szemfényvesztés, 12 majom) is már 57 éves, de még mindig utánafordulnánk, ha elsétálna mellettünk a Rákóczi úton. Sajnos erre kevés az esély, mostanában azonban több tévés produkcióban láthattuk,

az Áldott jó nyomozó után a Bosszúban is szerepelt,

előbbiben Jeff Goldblum, utóbbiban Emily VanCamp oldalán.

Megfordulnánk utána a Rákóczi úton (2014) Forrás: AFP/Imeh Akpanudosen

Nigella Lawson – 55 éves

Nem csak a színésznők közül szemezgettünk, tévés szakács is felfért a listánkra, mégpedig nem is akármilyen – ahogy arról már számos főzőműsorban megbizonyosodhattunk, a kilencvenes évek közepétől kezdve.

Az első saját produkciója a Nigella Bites volt,

legutóbb pedig A nagy ízválasztó-ban jelent meg, ahol producerként is közreműködött, miközben a Modern család-ban is eljátszotta önmagát.

A nagy ízválasztó fotózásán piros ruhában hódított (2013) Forrás: ABC

Dana Delany – 59 éves

Dana Delany már majdnem hatvan, a Született feleségek egykori színésznői közül azonban talán így is jobban néz ki, mint a botoxot kicsit túltoló Teri Hatcher, aki csak tavaly decemberben töltötte be az ötvenet. Delany

a Lila akác köz után a boncteremben is feltűnt, ő volt A hidegsebész főszereplője,

majd a The Comedians és a Hand of God című sorozatokban is komolyabb szerepet kapott.

A Hand of God premierjén Berlinben (2015) Forrás: Picture-Alliance/AFP/Anita Bugge/Geisler-Fotopress

Mariska Hargitay – 51 éves

A legismertebb – és legjobban kereső – magyar származású színésznő is már elmúlt ötven, ezt azonban a külseje alapján aligha mondanánk meg.

Az Esküdt ellenségek spin-offjával, a Különleges ügyosztállyal vált igazán népszerűvé,

2012-ben már 500 ezer dollárt keresett egyetlen epizóddal, amivel abban az évben hetedikként került fel a Forbes legjobban fizetett tévés színésznőket tömörítő listájára.

A legismertebb magyar származású színésznő (2015) Forrás: AFP/Slaven Vlasic

Détár Enikő – 51 éves

Innentől kezdve rátérünk a magyar versenyzőkre, akik között érdekes módon három Enikő is található. Egyikük Rékasi Károly volt felesége, Détár Enikő, aki számára a színház és a játékfilmek mellett a tévé sem idegen.

Egy ideig benne volt a Jóban Rosszban című sorozatban és a Marslakókban

is, korábban a Lindá-ban, a Kisváros-ban és a Pasik-ban is feltűnt, az RTL Klubon pedig a Találkozások-at és a Reflektor-t vezette.

Egy csinos Enikő a háromból (2014) Forrás: MTI

Tóth Enikő – 56 éves

Julia Roberts magyar hangja, először a Micsoda nő-ben szinkronizálta a színésznőt – miközben a Twin Peaks-ben Josie, a Váratlan utazás-ban pedig Olivia is az ő hangján szólalt meg magyarul. Tévében már régen láthattuk – legutóbb talán a Pasik-ban –, előtte viszont a Lindá-ban és az Öregberény-ben is benne volt, arról nem is beszélve, hogy a nyolcvanas évek elejétől kezdve rengeteg tévéfilmben szerepelt.

Julia Roberts magyar hangja (2014) Forrás: MTI/Marjai János

Eszenyi Enikő – 54 éves

Összeállításunk harmadik Enikője a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő, aki 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Ő is benne volt több tévéfilmben,

sorozatok közül a Kémeriből és a Privát kopóból emlékezhetünk rá

– miközben könyve és több lemeze is megjelent, az általa rendezett Shakespeare-darabokból pedig többet átvett a cseh, illetve a szlovák nemzeti színház.

2009 óta vezeti a Vígszínházat (2014) Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Szulák Andrea – 51 éves

Legutóbb Az ének iskolája egyik tanáraként bizonyosodhattunk meg afelől, hogy milyen jól néz ki. A TV2-n korábban saját show-t is vitt, illetve az Activity-t vezette, de az akkori MTV-
nél és a Story TV-nél is voltak műsorai, utóbbi csatornán

többek között az új Szerencsekerék házigazdája volt.

Színésznőként benne volt többek között az Űrgammák-ban, több lemeze jelent meg, 2013-ban a Budapesti Operettszínház az év musicalszínésznőjévé választotta.

Legutóbb Az ének iskolájában láthattuk (2014) Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Ivancsics Ilona – 54 éves

A Szomszédok-ban figyelt fel rá az ország, ahol a tanítónőként dolgozó Vágási Jutkát játszotta. Hiába telt el a sorozat vége óta már tizenhat év, a színésznő bája időtállónak bizonyult, bár erről az utóbbi időben inkább csak színházban győződhetünk meg, a szentendrei székhelyű Ivancsics Ilona és Színtársai darabjaiban. A művésznővel pár éve készítettünk interjút, ezt itt találja.

A Szomszédokban ismerte meg az ország (2013) Forrás: MTI/Zih Zsolt

Szavazzon!

Ön szerint ki a legjobb nő?