Nem akárhogyan ünnepelte 18. születésnapját az RTL Klub - képek

RTL Klub 18 születésnap, party, celeb, tv, tévé, Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes, Vidus Gabriella vezérigazgató
RTL Klub 18 születésnap, party, celeb, tv, tévé, Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes, Vidus Gabriella vezérigazgató
Vágólapra másolva!
Az hagyján, hogy a piacvezető csatorna felvonultatta számos ismert képernyősét, de zord őrök vigyázta biztonsági kapun, húsz-harminc hoszteszen és ugyanannyi biztonsági emberen kellett túljutni, mire felért a betűvető sajtószakmunkás a Bálna legfelső emeletére. Műsorcunami jön a gazdasági válságot szemlátomást kiheverő RTL-tévékre, lesz újdonság bőven.
Vágólapra másolva!

Vetítéssel kezdte a 18. évét ünneplő RTL Klub a partiját, amelyet önmagának és az ügyfeleknek szervezett. Vidus Gabriella vezérigazgató és Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes, programigazgató ismertette az őszi terveket, amely alapján egészpályás letámadásra készül a csatorna – nem úgy, mint a magyar válogatott a románok ellen, ma este.

Vidus Gabriella vezérigazgató szerint lassan magára talált a médiapiac Fotó: Marton Szilvia - Origo

Rengeteg saját gyártású műsor lesz, több, mint valaha, az 1997-es rajt óta: mint Kolosi mondta, megtehették volna, hogy megint készítenek egy Celeb vagyok, ments ki innent (ezek nézettsége mindig impozáns volt), de helyette

több más tervet vettek elő, mintegy kísérleti jelleggel.

Így például lesz az RTL II-n egy magyar szituációs komédia, emlékeink szerint a Pasik óta nem volt ilyen itthon az RTL-en, az Egy rém rendes család Budapestent (TV2) pedig nem is emlegetnénk hosszabban, hogy ne tépjünk fel régi sebeket. Az új szitkom septiben összevágott előzetese láttán nem állítjuk, hogy hisztérikus röhögésben tört volna ki a publikum, és nagyokat kacagva csapkodta volna a térdét a néző, de adjunk neki pár epizódnyi esélyt.

Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy ennyi új műsort még nem índított az RTL-csoport, mint most ősszel Fotó: Marton Szilvia - Origo

Annál jobb lesz viszont a Válótársak című heti sorozat, ami a holland Divorce mintájára készül, hazai gyártásban, Stohl András, Gubás Gabi, Scherer Péter, Balsai Móni, Lengyel Tamás és Földes Eszter részvételével. Három tönkrement kapcsolatról szól, arról, hogyan költözik össze a három férfi, miközben megpróbálja visszaszerezni régi életét: a dramedy műfajű sorozatot novembertől láthatják majd a nézők.

Az első részt levetítették a sajtónak és a megjelent főszereplőknek,

remek színészi alakításokat láthattunk, egy picit kiszámítható, de attól még természetesen hömpölygő sztorival.

Igazából már ideje volt, hogy a főleg szitkomban utazó MTVA (Fapad, Munkaügyek) után más is gyártson heti komédiasorozatot, és különösen nagy hiány van itthon magyar, heti, drámai sorozatból.

X-faktoros, Csillag születikes fellépők mellett Szabó Zsófi is megjelent Fotó: Marton Szilvia - Origo

Ezen a fronton csak az HBO tevékeny (Társas játék, Terápia), de ezek nem jutnak el a szélesebb néprétegekhez – aki nem torrentezik vagy nem HBO-előfizető, az nem is látja. A Válótársak első része alapján igényes, szórakoztató, Stohl kiválóan hozza a link nőcsábászt, akit ki is dob a felesége: pedig remek apa, leszámítva, hogy a fia meccséről is ellóg tíz percre, egy gyors dugásra. Scherer, Lengyel és a többiek képességeihez sem fér kétség, jó karaktereket visznek meggyőzően.

Máté Kriszta, Hadas Kriszta, Lilu Fotó: Marton Szilvia - Origo

A buliban, amelyen fellépett pár formáció a közelgő Got talentből, mindenki azt tette, amit ilyenkor szokott: ivott, trécselt, ismerkedett, evett, azt leste, ki kivel smúzol, kacarászott és így tovább. Volt torta, amit a cég két vezetője vágott fel, a hatalmas térben viszont kissé elveszett a vendégsereg.

A további, őszi műsorokat nézzük még röviden - ezekről már mind írtunk korábban:

Több rövid koncert mellett táplálkozott a vendégsereg Fotó: Marton Szilvia - Origo

- Már elindult az 1 perc és nyersz! harmadik évada Sebestyén Balázs vezetésével, jó nézettséggel.

- Októberben érkezik A Konyhafőnök szintén harmadik évada, melyben továbbra is a Fördős Zé, Bernáth József és Vajda Pierre alkotta trió zsűrizi a szereplők főző tudását.

- Egy speciális adás erejéig szeptember 5-én, szombaton visszatér a képernyőre a Gálvölgyi Show, a közel egy órás show műsorparódiákból, karakterparódiákból és reklámparódiákból áll majd.

Jókedv, hangulat, Fördős Zé Fotó: Marton Szilvia - Origo

- Aznap indul Istenes Bence új csajozó showja, a Vigyél el! is, melyben harminc szerelemre vágyó hölgynek mutat be egy-egy szingli férfit a műsorvezető.

- Szeptember 12-én jön Sebestyén Balázs late night show elemekkel megtűzdelt vetélkedője, a Gyertek át szombat este!, melyben két - három-három sztárból és egy-egy nézőből álló – csapat küzd meg egymással az adásonként 3 millió forintos fődíjért. Első körben Geszti Péter, Fluor Tomi, Kiss Ramóna, Földes Eszter, Molnár Andrea és Dombóvári István szerepel majd.

- A Hungary's Got Talent című vadonatúj showműsort Sebestyén a humorista Dombóvári Istvánnal közösen vezeti, a tehetségeket pedig Horgas Eszter, Kovács Patrícia, Csuja Imre és Linczényi Márkó értékeli majd.

Gubás Gabi szép, és végre sorozatot kapott Fotó: Marton Szilvia - Origo

- Novembertől jön Lilu Keresem a családom című dokumentarista jellegű műsora, melyben olyan családokat és rokonokat hoznak össze a készítők, akiket az élet évekkel ezelőtt elválasztott.

- Az RTL II-n az indulása óta idén ősszel lesz a legtöbb saját gyártású műsor. Kedden indul Papp Gergő Pimaszúr átcuccol című ott alvós műsora. Az első adásban Nagy Feróhoz költözik be Gergő és felesége.

- Szeptember 14-től hétköznaponként érkezik a Partyzánok című zenei reality, amelyben hetente öt hétköznapi versenyző mutatkozik be és minden nap egyvalaki látja majd vendégül a többieket.

Az Éjjel-nappal Budapest szereplői diliztek egy sort Fotó: Marton Szilvia - Origo

- Szintén szeptember 14-én tér vissza az RTLII képernyőjére nyári szünetéről Baló György, Magyarul Balóval című műsora.

- Újdonságként érkezik a butiquehotel.hu is, ami egy magyar fejlesztésű szitkom sorozat lesz, a főbb szerepekben Gesztesi Máté, Fekete Réka, Hernádi Judit, Marjai Virág, Madár Tamás, Ódor Zsófi és Székhelyi József lesz. A történet szerint a főszereplő lány mondhatni megörökli édesapjától a szállodáját, aminek üzemeltetésében az édesanyja, Hernádi Judit is segítene, de inkább hátráltatja majd a boldogulásban.

- A Konyhafőnök című főzőshow népszerűségének köszönhetően a készítők útjára indítják a Junior verziót is, melyben 8 és 13 éves gyermekek mérkőznek meg egymással, akik bebizonyíthatják, hogy kortól függetlenül is lehet valakiből profi szakács.

Szellő is megjelent, adott egy villáminterjút Fotó: Marton Szilvia - Origo

- A nézők, ahogy már megszokhatták, ősztől a Showder Klub és a Heti Hetes sztárjait is itt láthatják majd.

- Újdonság a csatorna életében, hogy a hír- és szórakoztató műsorokon kívül sporteseményekről is ad élő közvetítéseket. Az UEFA Európa Liga aktuális fordulóiból, minden játéknap legjobb élő mérkőzései után a további meccsek összefoglalóit is megnézhetik majd a nézők egy stúdióműsor keretében. Szeptembertől, azaz a 2015-2016-os évadban összesen 14 meccset és a döntőt sugározza majd élőben Világi Péter vezetésével az RTL II.

Torta is volt, nem is kicsi Fotó: Marton Szilvia - Origo
Stohl újra az RTL-en Forrás: Origo, Marton Szilvia
Ada feszülten figyel Forrás: Origo, Marton Szilvia

Szavazzon!

Melyiket várja?