Rákóczi Feri új műsorral tér vissza a TV2-re

Vágólapra másolva!
Ősszel új gasztro-vetélkedő indul a TV2 képernyőjén, amelyben gyakorlott szakácsok versengenek majd az egymilliós heti nyereményért. A milliomos szakács házigazdái Rákóczi Feri és Széll Tamás lesznek.
Vágólapra másolva!

A milliomos szakács-ban olyan konyhaművészek versengenek majd, akik dolgoztak már szakácsként, érdeklődnek a modern gasztronómia iránt és úgy érzik, szívesen összemérik a tudásukat társaikkal. Az epizódok győztesei egymillió forinttal lesznek gazdagabbak. A műsor házigazdái a fakanállal is jól bánó Rákóczi Feri és Széll Tamás, Michelin-csillagos séf lesznek.

A versenyzés külön műfaj

"Ha én versenyző lennék, két dolog miatt izgulnék, de mocskosul, az egyik - értelemszerűen - az egymillió forintos nyeremény, a másik pedig Széll Tamás metsző tekintete. Ember legyen a talpán, aki kiállja egy vérprofi séf vizslató nézését" - mondta Rákóczi Feri.

"A versenyzés az én szakmámban külön műfaj, külön meg kell tanulni.

Nagyon-nagyon nehéz összpontosítani, ha tudod, hogy az ételt később 'ízeikre' szedik,

kritizálják, és végig figyelemmel kísérnek a konyhában. Továbbá a tét sem piskóta, egymillió forint. Külön öröm, hogy ezt ezúttal kívülről szemlélhetem, bírálhatom. Jó móka lesz" - tette hozzá Széll Tamás.

Új gasztroműsor érkezik a TV2-re Forrás: TV2 Sajtószoba

Nem lesznek konkrét receptek

A hetente jelentkező gasztro-vetélkedő minden adásában három szakács verseng egymással, akiknek egy meghatározott ízvilágban kell ínyencségeket varázsolniuk az asztalra.
Konkrét recepteket nem kapnak, a hetente változó tematika ismeretében két fogást kell feltálalniuk a zsűrinek.

A bevásárlás gyorsasági verseny is egyben és minden játékos csak abból főzhet, ami a kosarában található. A leghamarabb célba érő szakács elnyeri a lehetőséget, hogy ellenfelei helyzetét megnehezítve közölje velük, melyik receptet nem készíthetik el.

A kész fogásokat további két szakember, Vrábel Krisztina gasztroblogger és Aczél László étteremkritikus, kreatív szakember véleményezik

majd és a leggyengébbnek tartott szakács kiesik, ketten folytatják a versenyt. A második körben villámfeladatokat megnyerve választhat a győztes, hogy két különböző kosár hozzávaló közül melyikből szeretne főzni. A második forduló zsűrizése után a nyertes szakács nem csak a dicsőséggel, de egymillió forinttal is gazdagabb lesz.