A 100 legjobb pasi a tévéből, 5. rész: James Denton

11th Annual Screen Actors Guild Awards - Nominations ENTERTAINMENT points point CELEBRITY 51927918
LOS ANGELES - JANUARY 11: Actor James Denton poses for photos following the nominations for the 11th Annual SAG Awards at the Pacific Design Center January 11, 2004 in Los Angeles, California. The awards will be televised February 5th on TNT. (Photo by Carlo Allegri/Getty Images) *** Local Caption *** James Denton
Vágólapra másolva!
Mike Delfino szerepében tűnt fel a Született feleségek-ben, de sorozat- és filmszerepei mellett a zenében is sikereket ért el. Biztosan nem sírt még soha annyi női néző a képernyők előtt, mint amikor James Denton karekterét kiírták a sorozatból: egy szerelmi vallomást követően lőtték le saját háza előtt. Az amerikai színész nagy baseballrajongó, és több érdekes tetoválás is borítja a testét – természetesen helye van a 100 legjobb tévés pasit felsoroló listánkon.
Vágólapra másolva!

Egy háromgyerekes család második gyermekeként született Nashville-ben, diplomát televízió és újságírás szakon szerzett, kezdetben a média világa jobban érdekelte, mint a színészet. Színészi munkája előtt reklámokkal foglalkozott, majd huszonhárom évesen úgy döntött, más hivatást választ magának. Érdeklődött a színjátszás iránt, így a helyi színházhoz csapódott, ahol bíztak is rá néhány kisebb szerepet.

A média is érdekelte, de a színészi pálya mellett döntött Forrás: Getty Images/AFP/Carlo Allegri

Megjelent a képernyőn is

A színpadot hamar forgatásra váltotta, feltűnt Az elnök emberei-ben, láthattuk a JAG – Becsületbeli ügyek-ben, A kaméleon-ban, a Két pasi meg egy csajszi-ban és a Vészhelyzet-ben.

Az igazán nagy áttörést 2004-ben a Született feleségek jelentette számára,

ahol a sármos, ám meglehetősen zűrös Mike bőrébe bújt. A szexi vízvezeték-szerelőt a nyolcadik évadban meggyilkolták, házuk előtt esett össze a Lila akác közben.

A színészet mellett nagy szerelme a zene, máig a Band from TV nevű bandának a gitárosa, melyben egyébként a Dr. House címszereplője, Hugh Laurie és sorozatbeli párja, Teri Hatcher is feltűnik.

Gitárral a kezében koncertezik Forrás: AFP/Valerie Macon

Láthattuk a Stranded in Paradise-ban, az Egy lány legjobb barátja-ban, majd Catherine Bell boszorkányos sorozatában, a Good Witch-ben tűnt fel, ahol Bailee Madison a másik főszereplő.

A színész első feleségét 1997-ben vette el, de a boldogság nem tartott sokáig: 2000-ben mondták ki a válást. Két évvel később újra nősülésre adta a fejét, Erin O'Briennel két közös gyermekük született: fia 2003-ban, lánya 2005-ben. Több interjúban hangoztatta, hogy

azért nem vállal sok szerepet, mert szeretne megfelelő mennyiségű időt tölteni gyermekeivel.

Nagy sportrajongó

Denton kedveli a baseballt, saját csapatot vásárolt, és mindig követi a bajnokságokat. Tulajdonosként nem csak nézi, hanem szervezi is a csapat életét, válogatja a játékosokat, és a pályán is szépen szerepel.

Nagy kedvence a baseball Forrás: AFP/Jamie Squire

Karján több tetoválás is díszeleg, többek közt magára varratta édesapja születésének és halálának dátumát.

Néhány éve modellként állt a kamera elé, egy francia divatmárka kérte fel reklámarcnak,

a legtöbb fényképen Párizsban pózol öltönyben és szemüvegben. Nem meglepő, korábban is számtalanszor került be a legsármosabb férfiakat bemutató listákra, a People magazin már 2004-ben a legszexibb férfiak közé választotta.

Ide kattintva megnézheti, kik kerültek fel eddig a listánkra – a tévében feltűnt férfiakon kívül a legjobb nőket is bemutatjuk.