Mitől megy ennyire a Family Guy?

Family Guy
Vágólapra másolva!
A Comedy Central este fél 11-től erősödik, az M3 retrotévé pedig a Szomszédokkal arat, ami viszont a többi csatorna film- és sorozatkínálatának kritikája. Nemcsák Károlyék ráadásul nem a nyugdíjasok körében népszerűek, a 18-49-es, reklámozóknak kedves célcsoportban még jobbak a számaik.
Vágólapra másolva!

Felfelé tart a mai médialiftünkben Nemcsák Károly, hiszen a Szomszédok jelentősen növeli az M3 retrotévé nézettségét, hétfő este az egyik rész 4, a másik 5,5 százalékkal ment. Érdekesség, hogy a 18-49-es korcsoportban még ennél is jobban muzsikál, a másodjára (amúgy pedig századjára) leadott epizód például 7,1 százalékot ért el, ami egyben a többi tévé kínálatának erős kritikája. Felfelé halad még Louis Griffin, ugyanis

a Family Guy a Comedy Central egyik erős fegyvere,

hétfő este 5, illetve 5,8 százalékos közönségaránnyal mentek a részek. Lefelé tart viszont Bálint Antónia műsorvezető, aki különféle kellemetlen médiaügyekbe keveredett.

Naponta más célcsoportban vizsgáljuk a nézettséget: hol 18-49-ben, hol 19-59-ben, hol pedig teljes lakosságban: most előbbi van soron. Látható, hogy az RTL Klub elhúzott, a TV2 második helyét sem veszélyeztette a Cool, a Film+ pedig ikszelt a Viasat3-mal. A Szomszédok remeklésének köszönhetően a top 10-ben az M3, és az M1 is felbukkant a tizedik helyen.

Forrás: Origo / Nielsen

Reggel hat és nyolc között durván vezet a TV2, nincs is ellenfele a Mokkának egy darabig, nyolctól kiegyenlített a csata. Délután a TV2, az RTL Klub és a Cool is a vezeti egy darabig a nézettségi listát, majd estére egészen egyhangúvá válik a görbe, amit az RTL székházában nyilván nem nagyon bánnak.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.