Elárulta az RTL, miért ment Gálvölgyi Show a Híradó helyett

Gálvölgyi Show
Vágólapra másolva!
Május 28-án erősen akadozott az RTL Híradó, megkérdeztük, mi lehetett az ok.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, a csütörtök esti RTL Klub Híradó nézői több furcsaságra figyelhettek fel. Előbb elsötétült a képernyő, majd Szellő István és Erős Antónia helyét Gálvölgyi János vette át pár percre, lement egy darab Gálvölgyi Show. Eztán megint Szellő jött, majd újfent lefagyott a kép. A hírműsor végül a tervezettnél korábban véget ért.

Gálvölgyi Show Forrás: RTL

Rákérdeztünk az RTL-nél, hogy pontosan mi történt, az adáslebonyolító rendszer akadozott, netán valaki figyelmetlenségből nyomogatott gombokat, de a sajtóosztálytól csak a szűkszavú „műszaki hiba történt" választ kaptuk. Az RTL-csoport hírigazgatója, Kotroczó Róbert kérdésünkre elárulta, hogy több eszközzel is probléma volt.

"Az eddigi ismereteink szerint elektromos hálózati hiba okozhatta közvetve a problémát. Már kora délután újraindultak eszközök valószínűleg elektromos zavar miatt, késő délutánra a stúdió mixer működés vált értelmezhetetlenül kuszává, valószínűleg amiatt, hogy rossz sorrendben (véletlenszerűen) újraindultak a komponensei, majd a fő és a tartalék adás kijátszó szerverek működése állt le feltehetően a fent leírt probléma miatt. A kontrollált újraindítás után az esti híradó rendben lezajlott, az eszközök által rögzített log fájlokat a gyártó szakemberei vizsgálják" - mondta.

Amióta szerver alapú a rendszer, a legtöbb szerverből van tartalék, tehát a meghibásodott rendszertől át tudja venni a hibátlan. Sok adás közben van meghibásodás, de ezek észrevehetetlenek a nézők előtt, pedig nap mint nap előfordulnak. Most olyan stúdió-technikai eszköz állt le, amelyből ebben a vezérlőben egy van, és amely eddig sosem állt még meg.

"Viszont egyáltalán nem volt se káosz, se armageddon a news stúdióban, ezeket headline-okat vicces olvasni. Csak egyszerűen nem lehetett mit tenni. Láttam már ilyen nagyobb leállást a konkurens csatornánál is, akkor is együtt éreztem velük, mert erről a szerkesztők, műsorvezetők nem tehetnek, viszont ők látszanak a képernyőn. Nagy mértékben vagyunk kiszolgáltatva egy rendkívül bonyolult technikának" - mesélte az Origónak.

Szavazzon!

Mi történt valójában?