Legalább az Éden Hotel legvége szép lett

Elvitték a pénzt
Vágólapra másolva!
Két régi szövetséges találkozott ellenfélként a fináléban, Loki és Peti közül csak egyikük nyerhetett. 
Vágólapra másolva!

A műfaj és a formátum kedvelői emlékezhetnek rá, hogy az első szériában nagy döbbenet kísérte a finálét: az Aliz-Kristóf páros indult 25 millió forintért, rájuk várt a hűségpróba, amely során a fociedző srác – mindenkit erősen meglepve -

12,5 millió forintnál eldobta a hűséggömböt.

Ezzel ő megnyerte ezt az összeget, viszont a párja nem kapott semmit, sőt a nyereményből megmaradt 12,5 milliót a Viasat3 a másik döntős párnak (Linda-Robi) adta. Ehhez képest a második szezon nagyobb meglepetés nélkül ért véget. Az adás 2012. május 24-én került képernyőre, végül a hosszú ideje egy párt alkotó Edina és Máté együtt nyert, végig bízva a másikban: fejenként 12,5 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Ketten maradtak a végén Forrás: TV2

Három év szünet állt be, a Big Brothert beharangozó, majd azt mégis elvető TV2 vette meg végül a formátumot, és vette fel Costa Ricán. Úgy tudjuk, az idősebb korosztály körében népszerűbb TV2 eleve nem várt 15 százalékos közönségaránynál jobbat, inkább az volt a célja a realityvel, hogy fiatalítson, a tinik mellett bevonzza a huszonéveseket is.

A nézettség nem alakult jól,

10 százalék körül ment az Éden 3, és lehet, hogy ebben a sokakat irritáló Berki Krisztiánnak is szerepe van – mindenhol nő vezeti ezt a műsort, itt pedig megkapta egy olyan fickó, aki hivalkodó életstílusával felvállaltan ingerli az átlagos tévézőt.

Sok volt játékos tért vissza a végére Forrás: TV2

Persze a botrány sem használt a műsornak, ez téma volt napokig, de bebizonyosodott, hogy nem mindig igaz az a tézis, miszerint mindegy mit, csak írjanak valakiről vagy valamiről a lapok. Ebben az esetben nem jöttek tízezrével a nézők, igaz, szignifikáns lemorzsolódás sem volt tapasztalható: az erőszakos jelenet után nem tűntek el a régi követők.

A kezdőcsapatból csak Peti maradt, az elmaradhatatlan baseballsapkájában, pólóra húzott zakóban, vastag keretes szemüvegben.

a végén pedig az őszinte és igazságos énemet vettem elő" – mondta, Laura pedig még sose remegett ennyire, vallotta. Barbara, a szegény ember Michelle Wildja Loki mellé sodródott az utolsó előtti napon, így mentek neki a végjátéknak.

A párok harca

Figyelem, sok név jön! Nóri, Bence, Snezi, Gyula került döntéshozói helyzetbe a legvégén, ők dönthettek arról, mely páros induljon a húszmillióért. Előbbi Lokiékat támogatta, Snezi pedig elmondta, hogy egyik párnak sem drukkol, mert mindenhol van valaki, aki fájdalmat okozott neki. Ő a Laura-Peti párost választotta, majd Bence jött, aki közölte, hogy igazából senkinek nem adná oda a voksát, mert a lányok folyton hazudtak neki. Ennek ellenére Loki mögé állt, nem így Gyula, aki Petiéket választotta.

Bírták a feszültséget Forrás: TV2

Nem volt vége, ekkor Marianna, Patrik és Orsi bukkant fel. Előbbi szintén a szemüveges manipulátort látta volna győztesnek, majd a magyar Beckham jött, kissé meghízva, felpüffedt fejjel, hosszú monológot vágott le, és Loki mögé állt. Három-három volt az állás,

Orsi kezében volt a sorsuk,

ő pedig a Barbara-Loki duót támogatta. Péter pókerarccal vette tudomásul, hogy a legutolsó pillanatban bukott el, párja gyilkos, hideg tekintetével pedig egy dühöngő bikát is le lehetett volna szúrni.

Itt felmerül a kérdés, hogy három-négy héttel korábban elhullott játékosokat vajon hazautaztatta a TV2 a magyar télbe, cirka 250 ezer forintért, vagy inkább ott állomásoztatta a tengerparton, arra várva, hogy a végén bedobja őket tíz percre. Ha utóbbi történt, akkor remek pár hetük volt még a kiesőknek is.

A hűségpróba

A szokatlanul elegáns Loki négymilliónál már úgy állt ott, olyan komor és egyben szomorú tekintettel, mintha egy temetésen lenne, nyolcmilliónál kesernyés mosollyal ingatta a fejét. Barbarán látszott, hogy nehezen tartja a gömböt, Berki pedig szertartásosan pakolászta a kétmilliókat jelképező papírkupacokat, de nyilván nem vitt ki a produkció húszmilliót készpénzben. „Egyértelmű, hogy én ledobtam volna a gömböt” – kommentálta őszintén a minidrámát Snezi.

Elvitték a pénzt Forrás: TV2

18 milliónál Loki már olyan elszántan nézett, mintha a Himnuszt hallgatná egy világversenyen, piros-fehér-zöldben. „Biztonság vagy kockázat?” – szónokolt Berki, de a játékosok kitartottak egymás mellett, ami tényleg szép dolog.

Húsznál sem dobta el senki a hűséggömböt,

jött egy kis tűzijáték, pár köszönet, egy kis ölelkezés, és már véget is vetett a show-nak a TV2, hogy reklámokat nyomhasson. A vélhetően jelentős italozásba torkolló záróbulit már nem filmezték, pedig az lett volna az igazi reality.

Szavazzon!

Megérdemelték a 10-10 milliót?