Nem jöttek izgalomba a magyarok nélküli Eurovíziótól

Mélanie René, a svájci versenyző
Vágólapra másolva!
Persze akkor nézett az összeurópai zenés show, ha várható magyar versenyző is. A csütörtöki elődöntőben nem voltunk ott, nem is izgatta különösebben a hazai tévézőket.
Vágólapra másolva!

Lefelé megy Shadia Nugud, TV2 kreatív igazgatója: a napi sorozat, a Kuzey Güney 6,2 százalékkal megy 18-49-ben, 7,2 százalékkal a csatorna célcsoportjában, régóta vergődik ott, de nem tesznek be mást helyette. Felfelé halad David Boreanaz, mivel a Dr. Csont jócskán megdobta a Cool eredményét, 10% fölött végzett. Conchita Wurst idén az új indulókkal próbál beszélgetni az Eurovíziós Dalversenyen, egyfajta műsorvezető, de a 6%-os közönségarány kevés a nagy felhajtáshoz képest.

Az esti görbén látszik, hogy hat órától folyamatosan húz el az RTL Klub, távolodik riválisától. A TV2 a Jóban Rosszban végéig a második helyen nyomul, de a Kuzey Güney egyszerűen tévút, nem képes felvenni a versenyt ellenfeleivel, így esélyt ad a Coolnak előzni.

A török sorozat lehúzza az Éden Hotelt is,

az NCIS sem régi fényében pompázik. Az RTL a Barátok közt után szánkázik lefelé, de akkora a fórja, hogy marad még az előnyből a csökkenő közönségarány mellett is.

Forrás: Origo / Nielsen

Felváltva vizsgáljuk a teljes lakosságot, a 18-59-es és a 18-49-es korcsoportot, most utóbbi van soron. Látható az oszlopgrafikonon, hogy maradt az RTL-TV2-Cool sorrend, de a Film+ is öt százalék fölött tanyázik. A fiatalabb nézőknél a Comedy Central is népszerűbb, mint a Duna TV, befért még a top 10-be a Discovery Channel és az M3 retrotévé is, amely épp most kapott egy bírságot.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.