Annyira ótvar lett a sorozat, hogy rejtegették a főnökök elől

Nem kellettek a pomponlányok
Vágólapra másolva!
Számos pilot bukott el idén is az amerikai tévéiparban, pedig volt ezekben kedves gyerkőc, titkos társaság, vérfagyasztó gyilkosság és keményen dolgozó kisember, aki hőssé kíván válni. Nézzünk pár okot, min múlik, egy-egy siker vagy bukás.
Vágólapra másolva!

A rengeteg megrendelt forgatókönyvnek csak egy részéből készül pilot, és végül ezek közül is csak kevésből lesz sorozat az USA-ban. Ha hozzávesszük, hogy az összes sorozat csupán harmada jut el a második évadig, nyilvánvaló, hogy nem könnyű megmaradni a tévében.

A Hollywood Reporter összegzése szerint tavaly 95 pilotot rendeltek meg a nagy amerikai tévék, ezekből 54 kapott legalább egy fél évadot. Idén 85 sorozatpilot forgott, ezekből dráma 41, komédia 44. Utóbbiaknál 24 úgynevezett egykamerás volt. Az ew.com ugyanakkor összeszedett pár bukott pilotot, nézzük, melyik miért került a kukába.

Nem kellettek a pomponlányok

A Cheerleader Death Squad címe alapján akár befutó is lehetett volna, pomponlányokkal, egy volt CIA-ügynökkel, sulival, nemzetközi kémkedős sztorival, de a képi világa állítólag olyan volt, mintha 2008-ban készült volna, és nem passzolt a CW-hez. Az NBC-re készült a spirituális-misztikus mázzal leöntött Warrior, ott nem lesz sorozat belőle – talán kábelen megélne, állítólag még házalnak vele.

Chevy Chase és Beverly D'Angelo lettek volna a sztárjai a Chevy című komédiának, de az Entertainment Weekly szakírója úgy hallotta, hogy

vállalhatatlanul pocsék lett.

A Tales from Darkside befutó lehetett volna, mert a horror amúgy is felfutóban van, jól mennek a rémisztő, zombis, kísértetes témák. A The CW vezetőit kellett volna elvarázsolnia, de nemhogy nem tette, a pilot után el sem tudták képzelni, mi lehetne majd a második részben.

A Super Clyde nem volt szuper

Volt a fentiek mellett egy Super Clyde című projekt is, ami egy vicces, de egyszerű ötletre épült: egy gyorséttermi dolgozó úgy dönt, hogy márpedig ő szuperhős lesz. A vetítés után állítólag rosszat nem nagyon mondtak róla (talán jót sem), úgyhogy ebben az esetben a CBS mint megrendelő lehetett a probléma forrása, ugyanis a tévétársaságnak idén őszre csak kevés új műsor kell, ráadásul ott lesz náluk egy belső konkurencia, a szintén hősös Supergirl, egy friss széria.

Az ABC-re készült volna egy sportos sorozat egy külföldi kosarasról, aki nem beszél angolul, meg egy tolmácsról, aki viszont nem érti a szakkifejezéseket, és köze nincs a kosárhoz.

Ezen állítólag jót derült a szűk kör, amely látta,

még fejlődés is lehetett volna benne, de elbukott, mert az ABC-t több nő nézi, míg a sportos sorozatokat állítólag több férfi választja. Az ABC akkor adta le a megrendelést a pilotra, amikor még jobban ambicionálta a férfinézők bevonásának ötletét.

A True Bloodban látott Kristin Bauer van Straten játszott volna a Kingmakersben is Forrás: HBO

Ezek mellett elhasalt még a Problem Child című, ABC-re készülő komédia. Egy vígjátéknál nem hátrány, ha vicces, de ebben az esetben egy bennfentes diplomatikusan csak annyit jegyzett meg, hogy a tesztvetítés "nem volt egy nonstop röhögés."

Olyan pilot is akadt, amit a fejesek nem is láthattak, annyira nem sikerült jól. A Kingmakersben egy srác lett volna a főszereplő, aki új személyiséget vesz fel (mint a Bosszú című szériában Emily VanCamp). A sztoriban lett volna még egy suli, egy évszázados történelmű, titkos társaság és egy halott lány: az ew.com szerint leforgatták, de esélyt sem kap a tévében.