Gubík Ági meghatódott, Ördög Nóra megkönnyebbült

Gubík Ági a Hacktionnel nem, de a Barátok közttel már nyert
Vágólapra másolva!
Méltó körülmények várták a tévés szakmát a díjátadón, az RTL háromszor, a TV2 kétszer örült.
Vágólapra másolva!

Nekünk nincs Golden Globe-unk, nincs Emmy sem, és már a Kamera Hungária sem létezik, amely évente egyszer összegyűjtötte a szakmát Veszprémben. Utóbbi helyett egyszer csak lett egy Kamera Korrektúra, de az NMHH által is támogatott rendezvényen egyre többször nyertek MTVA-s produkciók, egyre ritkábban a sokkal nézettebb kereskedelmi tévék.

Oda vezetett a dolog, hogy a piacvezető RTL-csoport legutóbb már nem is nevezett egy alkotást sem – úgy tudjuk, hogy a nem épp jelképes összegű nevezési díjakat nem kívánták kifizetni azért, hogy asszisztáljanak a közmédia önmagát ünneplő fiesztájához. Így történt meg, hogy a Kamera Korrektúrán egyetlen RTL-es műsor sem nyert, noha a nézettségi listák első 10 helyéből 6-7 általában az RTL-é.

Mácsai Pál nyert a férfiszínészek között Foto:Schumy Csaba

Ezért jó, hogy létrejött a Televíziós Újságírók Díja, amely szigorúan nézve nem szakmai díj, hiszen nem televíziósok adják televíziósoknak, de valahol mégis az, hiszen olyanok szavazták meg a legjobbakat, akik hosszú évek vagy évtizedek óta írnak róluk, kérdeznek tőlük, interjúznak velük.

Az első évben még csak egy sajtóközlemény formájában ment ki a nyertesek névsora (de így is átvette rengeteg médium), a másodikban már a Pesti Vigadóban zajlott, kulturált körülmények, díszes terem és kókuszos rákfalatok fogadták a megjelenteket (a szponzor a NuMuvee Kft volt.). A kategóriában győztes Kiss Ádámék a Showder Klubnak megfelelően szarkasztikus beszólásokkal vették át díjukat, Gubík Ági pedig, aki a Barátok köztből – tehát szappanoperából - jőve is nyerni tudott láthatóan tényleg meghatottan állt ki, hogy pár köszöntő szót mondjon. Gundel Takács Gábor is megjelent, amikor átvette a díját, annak örült, hogy ezúttal nem a nézettségi mutatók rangsoroltak a produkciók közt, hanem a teljesítmény.

Gubík Ági a Hacktionnel nem, de a Barátok közttel már nyert Foto:Schumy Csaba

Az RTL-csoport három díjat nyert, így megnyugodhattak a főnökök, nem jöttek hiába. Az HBO kettőt, a TV2 pedig szintén kettőt nyert, és ezzel szintén kiegyezett. Náluk a Sztárban sztár és Ördög Nóra győzedelmeskedett – utóbbi épp nem tudott eljönni, mert az Ének iskolájával forgatott. Telefonon azonban kapcsolták, roppant boldog volt, közölte is, hogy menten összepuszil pár gyereket a környezetében. Bevallotta továbbá, hogy a legtöbb képernyős a műsorai után mindig félve nézi meg az internetes sajtót, hogy miket írnak a show-ról vagy épp az ő alakításáról, így nagyon fontos neki, hogy szakmai díjat kap.

Mi mást mondjunk még? Jövőre legyen dugig tele a terem, két év múlva pedig a Televíziós Újságírók Díjának kiosztója legyen egy esti bulival összekötve, zenével, itallal, hogy a szakma együtt örüljön és rendesen ellazuljon.

Gundel Takács Gábor elégedettnek tűnik Foto: Schumy Csaba

A győztesek listáját itt találja. Tíz médium szavazott, köztük az Origo tévérovata is.