Bulizós, fiatalos és kiszámítható a közmédia új sorozata

Egynyári kaland
A balatoni élményeket hozza vissza a sorozat
Vágólapra másolva!
Egynyári kaland címmel startolt április 26-án a közmédia új sorozata, ami az első epizód alapján pont olyan, amilyennek a csatorna beharangozta: bulizós, fiatalos, laza, nyáridéző és önfeledt – csak épp túlságosan kiszámítható.
Vágólapra másolva!

Az épp leérettségizett fiúk és lányok nyári élményeit dolgozta fel Kovács M. András forgatókönyve, a történet pedig röviden annyi, hogy három helyes srác és három jó csaj beköltözik egy balatonfüredi lepukkant villába a nyárra, hogy aztán végigdolgozzák, vagy épp végigbulizzák a szünidőt. A sorozat teljes mértékben felidézi a balatoni nyár hangulatát, a Zimmer Frei feliratok, a diákmunkások, a szívószálas üdítők és a lángosos lépten-nyomon felbukkannak.

A balatoni élményeket hozza vissza a sorozat Forrás: Bara Szilvia

Sok az ismeretlen arc

A fiatal színészek nagyon jól hozzák a karaktereket, az újgazdag Péter és Dóra kapcsolata már az első percekben bimbózni kezdett, Bence és Zsófi jó vetélytársnak bizonyultak, és Fanniról is simán elhisszük, hogy végtelenül szerény és visszahúzódó kislány, aki képtelen kiállni magáért. Döbrösi Laura a Társas Játék-ban már alakított hasonló karaktert, Schmidt Sára pedig a Barátok közt-ben tűnt fel Roxiként, a többi négy színész (Dobos Evelin, Vecsei Miklós, Rubóczki Márkó, Héricz Patrik) azonban még nem igazán mutatta meg magát. Az új ifjúsági sorozat elkészítésének pont az volt az egyik célja, hogy a fiatal tehetségeknek szereplési lehetőséget biztosítson, és ezáltal a hazai tévés vérkeringést új arcokkal színesítse.

A fiatal színészeknek ad lehetőséget a sorozat Forrás: Bara Szilvia

A felnőtt színészek közül egyelőre Mucsi Zoltán tűnt fel hosszabban, két tininek ad munkát a partközeli büféjében, kimért, de szórakoztató a karaktere. A későbbiekben Szorcsik Viki, Kálloy Molnár Péter, Seress Zoltán és Kerekes Vica is felbukkannak, de a fő cselekmények a fiatalok köré épülnek, az ő élményeikről és érzéseikről szól a történet. Bár tizenévesek nyarát meséli el az Egynyári kaland, mégsem csak nekik szól a sorozat, a balatoni nyarak emléke garantáltan mindenkinél előkerül.

Túlságosan kiszámítható

Egyelőre nem voltak fordulatos események, az első rész inkább csak megismertette a fiatalok karakterét és céljait, szerelmek és barátságok csak a későbbiekben fognak kibontakozni – na meg a veszekedések és a csalódások is. Nem nehéz kitalálni, hogy ki milyen viszonyban lesz a másikkal, eddig elég kiszámíthatóak voltak a jelenetek, de vélhetően ez még csak a kezdet és a hatodik rész végére összekuszálódnak az egyelőre nagyon világosan haladó szálak.

Például a szereplők az autópálya benzinkútján összefutnak úton a Balaton felé, majd ugyanazon a szálláson kötnek ki órákkal később; a vendéglőben az egy munkalehetőségért küzdők is lakótársakká válnak; az erősen leszögezett szabály ellenére mindkét diák kap munkát; és a tulajdonos fia is túl hamar lebukik.

A főszereplők ugyanazon a szálláson laknak Forrás: Bara Szilvia

A színészeken és a helyszínen nem múlik

A beköltözést egy ismerkedős bulival zárta a banda, a hat fiatal igazán most kezd majd összekovácsolódni. Ha a következő részekben lesz egy kis izgalom, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült jó magyar sorozatot készíteni, a színészek és a helyszín hozzák a maximumot, már csak a sztori sokszínűségén múlik a siker.

Bulizással zárult az első rész Forrás: Bara Szilvia