Majka keményen beszólt a Class FM-nek és Csiszár Jenőnek

Majka
Vágólapra másolva!
Közösségi oldalán akadt ki, amiért nem foglalkozik zenei sikereikkel a szakma, és bár állítása szerint szereti a mostanában sokat játszott magyar dalokat, mégiscsak fáj neki, hogy míg más együttesek nagy támogatást kapnak, nekik alig jut médiafigyelem.
Vágólapra másolva!

"Négy éve vagyunk ott minden játszási listán. Nagyon sok helyen legelöl, de soha semmilyen támogatást nem kaptunk a szakmától. Csak az irigység, meg a hátunk mögött sugdolózás jutott nekünk. Ha valahol valamit nyertünk, az mindig a közönség által odaítélt elismerés volt. Ezért hálásak is vagyunk, de ha úgy bántak volna velünk, ahogy most például a Wellhelloval akkor sokkal zajosabb sikert is elérhetünk volna"- írja.

"Persze lehet azt mondani, hogy telhetetlenek vagyunk, de ez nem igaz. Csak bánt, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek. Nem számít, hogy gyakorlatilag minden rekordot megdöntöttünk a Belehalok-kal és azóta is a legtöbb nótánk 5-6-8-9 milliós nézettségű. Amikor már két éve senki nem tudott megelőzni minket a YouTube-on, az újságban azzal jelent meg cikk az összesített listáról, hogy a magyarnak a mulatós zenére meg a közhely rappre van szüksége."

Bántja, hogy nem foglalkoznak a sikereikkel Forrás: Vajda István

A Class FM borzalmas

"A borzalmas Class FM arra hivatkozva, hogy nem kell a rap a magyar embernek, soha nem játszotta egyetlen dalunkat sem. Vagyis Balázsék egyszer igen, de azt is csak az egyik kirohanásom után. Egyszer! Egy olyan slágert, ami olyan számokat hozott, amire magyarként büszkének lehetne lenni, és nem azért, mert közünk van hozzá. Azért most megkérdezem, hogy mi a különbség a Rakpart és a Belehalok közt? Mert most nem tudom úgy bekapcsolni a Class FM-et, hogy ne ez a szám menjen" - folytatja.

"Eddig a Csiszár, Vobecz meg Szever féle programigazgató-tanácsadó géniuszok döntöttek arról, hogy mi szóljon a rádióban, most már egy ideje nem is tudom ki az, aki kimondja a végső ukázt. Azt hiszem Tisztartó Titusz, de nem vagyok ebben biztos. De felteszem a kérdést a programigazgatónak, bárki is legyen az, hogy miért?"

Zavarja, hogy nem játsszák a rádiók a dalaikat Forrás: Vajda István

A mellőzésük mellett a bevétel hiánya is zavarja. "A zsebünkből is hiányzik nagyon az a játszási jogdíj. Mióta nincs lemezeladás ennek igenis van jelentősége. Egy zenekarnak vagy előadónak ez maradt meg bevételnek meg a koncert és a hakni. Mások pedig megkapjàk negyedakkora siker nélkül, mint mi. Igenis tudni szeretném, mik azok a dolgok, amik ilyen különbséget szülnek előadó es előadó közt. Egyáltalán, hogy lehet az egy rádió szlogenje, hogy a legnagyobb slágerek, ha az utóbbi öt év legnagyobb slágerét nem játszotta?"

Szavazzon!

Kell a magyar rap a magyar rádiókba?