160 jogász vizsgálta, igen szépen debütált

szcientológiai egyház
Vágólapra másolva!
Közel tíz éve nem néztek ennyien dokumentumfilmet az HBO-n, mint ahányan a Going Clear: Scientology and the Prison of Belief című alkotást figyelték.
Vágólapra másolva!

Bár az amerikai nézettséget tekintve március 29. egyértelműen a The Walking Dead nagy napja volt, az HBO-nak sem lehet oka panaszra, hiszen az ugyanakkor bemutatott Going Clear: Scientology and the Prison of Belief-re 1,7 millióan voltak kíváncsiak az Egyesült Államokban.

A filmmel nekimentek a szcientológiai egyháznak Forrás: HBO

A csatornának hosszú évek óta ez a legnézettebb dokumentumfilmje, ha csak a premiernapot vesszük figyelembe, hiszen ennél magasabb számot csak Spike Lee ért el négyrészes dokusorozata bemutatásakor, 2006-ban. A Katrina hurrikán pusztításáról szóló Rekviem a hurrikánról nem sokkal előzte meg a Going Clear-t, annak idején 1,75 millió nézőt vonzott.

A Going Clear-t már a bemutatása előtt felkapta a média, miután az HBO a produckióval gyakorlatilag nekiment a szcientológiai egyháznak – igaz, fel is készült a harcra rendesen, nagyjából 160 jogászt állított rá a filmre. A projektről itt írtunk korábban.