Saját magán röhög a köztévé?

Bagi-Nacsa
Vágólapra másolva!
Ma este indul a Szálka újabb etapja a Duna TV-n. A Bagi-Nacsa páros nevével fémjelzett műsor nem csak az aktuálpolitikának, hanem saját munkaadóiknak is görbe tükröt állít, reagálva az MTVA műsorstruktúrának átalakulása körüli bonyodalmakra és hírműsorokban fellelhető bakikra – mondták az Origo kérdésére.
Vágólapra másolva!

A Szálka jó nézettséget produkált a köztévén, a 18-49-es korosztályban sokszor még az MTVA legnépszerűbb műsorát, a Magyarország, szeretlek!-et is maga mögé utasította korábban. Ettől függetlenül a fiatalabb korosztály számára még mindig kevésbé népszerű ez a műfaj.

„Manapság a fiatalokat kevésbé érdekeli az aktualitás, gondolok itt a friss történésekre vagy akár a politikára. A Szálkában eddig is figyeltünk arra Ivánnal és a stábbal, hogy ezekre minél jobban reagáljuk. Sajnos a kabaré műfaja nem igazán trendi manapság, nagy probléma, hogy Budapesten nincs például egy kabarészínház se" – mondta az Origónak Nacsa Olivér.

Bagi-Nacsa Forrás: MTVA

Állítólag rögtön az első adásban saját csatornájuk műsorait is kifigurázzák Nacsáék, akik szerint nem kellett finomkodniuk.

„Sose volt ebből gond, eddig is kifiguráztuk a csatorna műsorait, és ez a jövőben sem lesz másként. Az első adásban többek között az Eurovíziós Dalválogatóval kapcsolatban lesz számos poénunk. A vezetőség részéről ezzel eddig sem volt gond, és a jövőben se hinném, hogy lenne. Az, hogy miket írtak mostanában róluk, arról azt gondolom, hogy beszédesebb a Dal nyertesének, Boggie eurovíziós dalának mondandója: Ez nem az én háborúm!" - vélekedett Bagi Iván.

„Az MTVA-nak is van humora, mielőtt bárki mást gondolna, eloszlatnám a kételyeket. Lesz olyan adásunk, ahol egy komplett időjárás jelentő blokkot fogunk bemutatni a nézőknek" - utalt Nacsa Olivér a hírcsatorna meteorológiai jelentéseivel kapcsolatos bakikra.

Vitray haragudott, de nem a paródia miatt

A korábbi műsorokban is számos neves művész vagy tévés személyiség vett már részt. Az új adásokban olyan ismert emberek tűnnek fel, mint KERO, Bodrogi Gyula, Tahi Tóth László vagy Trokán Péter. Az eddig meghívottakban vajon mekkora szálkát hagyott egy-egy fricska?

Kerót imitálja Nacsa Forrás: MTVA

„Mindenkinek más a humor küszöbe, de mindig próbálunk Olivérrel úgy felkészülni és előadni az adott személyt, hogy ne legyen sértő. Szerintem ez 95 százalékban mindig sikerült is, akinek ezzel valami baja volt, azt úgyis megírták anno az újságok. Hatalmas sértődések nem történetek, de meg kell, hogy mondjam – és lehet ezzel sokan nem fognak egyetérteni – de itt tényleg a nézettség a fontos, hiszen ez egy fontos visszajelzés a munkánkra" – vélekedett Bagi.

Egy sztorit meg is osztott, eszerint Vitray Tamás elfogadta a meghívásukat, majd a műsor előtt a következőket mondta: „Tudják, hogy én nagyon haragszom magukra!" Nacsa ekkor elhűlve visszakérdezett, hogy miért, mire Vitray csak ezt válaszolta: „Amiért csak most hívtak!"

Kokóra és Philipre nincs klisé

A páros állítása szerint az első adás parodizálandó személyei között Csiszár Jenő és Rákay Philip is megkapja a maga görbe tükrét a humorista duótól. Míg Nacsa Csiszárral személyes jó viszonyt ápol, és úgy ismeri, aki fogékony a jó humorra és tudja magáról, hogy egy jól karikírozható személy, addig Rákay esetében Bagi Ivánnak komolyabb feladata volt, jobban utána kellett néznie a gesztusoknak, szóhasználatnak.

„Mint Kovács Kokó István esetében, Philipet is nehezen lehet egy bizonyos klisébe belehelyezni. Számos felvételt kellett megnéznem és begyakorolnom a gesztusait, beszédét. Mert amire ott vagyok maszkban a felvételen, addigra Philippé kell válnom" – vélekedett bagi Iván.

Hogy mennyibe kerül egy-egy adás, arról itt olvashat.