Hol kezdték az NCIS szereplői?

NCIS
Vágólapra másolva!
Az NCIS még ma, a tizenkettedik évadjánál járva is hihetetlenül népszerű az Egyesült Államokban, egy-egy jobban sikerült epizód közel húszmillió amerikait ültet a képernyő elé. A sorozat alapszereplőit ma már rengetegen ismerik, de persze nem volt ez mindig így – előástuk első próbálkozásaikat, nézze meg videón!
Vágólapra másolva!

Mark Harmon (Leroy Jethro Gibbs)

1972-ben tűnt fel egy müzlireklámban, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen apja, az amerikaifocistaként, majd sportkommentátorként ismert Tom Harmon abban az időben a Kellogg’s állandó arca volt. A videón bemutatott családi idill tehát valós volt, az elején tényleg apa és fia kosarazgattak.

Az első sorozatszerep is családi vonalon érkezett, hiszen azt az Ozzie’s Girls-ben kapta, amelyet Ozzie és Harriet Nelson készítettek – az ő fiuk volt a zenész Ricky Nelson, aki épp Harmon nővérét vette el. A kezdő színész – a reklámban viseltnél talán még idétlenebb hajjal – az egyik epizódban egy olyan srácot alakított, aki a diákelnökségért indult Ozzie lányával, Susie-val szemben, sima modorával pedig még a riválisa szüleit is levette a lábukról.

Michael Weatherly (Anthony DiNozzo)

A The Cosby Show-ban tűnt fel először, egy nyúlfarknyi szerepben játszotta a központi család egyik tagja, Theo szobatársát – az alábbi videón egy bulira készülve próbált egy lufit felfújni sikertelenül, majd egy lány is megmasszírozta a vállát, amit a haverja nem vett túl jó néven. Később a Loving című sorozatban kapott valamivel nagyobb szerepet: itt egy Cooper Alden nevű karaktert alakított, aki alább jelentette be az eljegyzését a később szintén ismertté vált Rebecca Gayheart karakterével.

Pauley Perrette (Abby Sciuto)

A kilencvenes években még pultosként, szórólaposként és hasonló munkakörökben dolgozott New Yorkban, amikor egy ügynökség felfedezte, és rögtön egy sor reklámban szerepeltette – ilyen volt a Volkswagen számára forgatott, alább látható kisfilm is, amelyben túlpörögve magyarázott a kocsi előnyeiről. A fordulat hatására költözött Los Angelesbe, hogy kipróbálja magát a színészi pályán, első visszatérő tévés szerepét a Murder One-ban kapta.

David McCallum (Donald Mallard)

Édesapja, az idősebb David McCallum egy időben a londoni filharmonikusok első hegedűse volt, így a későbbi színész is érdeklődött a zene iránt: fiatalkorában a legendás glyndebourne-i operatársulatnál is dolgozott, a hatvanas években több lemezt is kiadott – íme, egyik slágere, a The Edge, amelynek dallama többek között Dr. Dre és Snoop Dogg közös számában is visszaköszön.

A negyvenes évek végén a BBC rádióadásaihoz kölcsönözte a hangját, első tévés szerepét pedig az IMDb szerint 1953-ban kapta egy minisorozatban, amely W. M. Thackeray meseregényéből, A rózsa és a gyűrű-ből készült. Erről sajnos nem találtunk videót, a friss remake miatt azonban érdemes belenézni a The Man from U.N.C.L.E. című hatvanas évekbeli kémsorozatba, amelyben McCallum a titokzatos orosz ügynököt, Ilja Kurjakint játszotta.

Sean Murray (Timothy McGee)

Első szerepét már tizennégy évesen megkapta a Férfiak városa című tévéfilmben: az alább látható rövidke jelenetben ő volt a piros dzsekis srác, akinek a pompomlányként ugrándozó nővérére szemet vetett a haverja. A göndör hajú cimborát talán szintén felismerik a hazai nézők is – ő Johnny Galecki, vagyis az Agymenők Leonardja.

Szeretne még többet tudni az NCIS-ről? Kattintson hét érdekes adatért!