Bochkorék erőszakkal poénkodtak, a kiadó tahóságot emleget

Önindító
Vágólapra másolva!
A tegnap reggeli Önindító-ban Bochkor Gáborék megváltoztatták az egyébként is meglehetősen szexista játékukat, és azt a kérdést tették fel a betelefonálónak, hogy a felsoroltak közül ki az, akit megütnének, és ki az, aki szőke. A műsorvezető Demcsák Zsuzsa nevét is felsorolta, akinek a közelmúltban jelent meg könyve a családon belüli erőszakról, és elmondása szerint ő maga is bántalmazó kapcsolatban élt.
Vágólapra másolva!

Az eredeti játék a Szőke vagy gyereket szeretnél tőle? címet kapta, ebben a játékosoknak húsz másodperc alatt kell válaszolniuk, hogy kik azok az ismert emberek, akikkel lefeküdnének, vagy akiket butának tartanak a felsoroltak közül. Akinek "helyesek" a válaszai, nyer – de az, hogy mi helyes, és mi nem, azt a stúdióban döntik el.

Ezt a játékot tegnap módosították, és Szőke vagy megütnéd? címmel játszották élő adásban. A felsorolt nevek közt helyet kapott Demcsák Zsuzsa is, akit állítása szerint volt férje rendszeresen bántalmazott.

Rosszul sikerült a poén Forrás: Önindító

A kiadó kiáll Demcsák Zsuzsa mellett

A TV2 műsorvezetője nem reagált a történtekre, A másik életem című könyvének kiadója viszont kiállt mellette, és elmarasztalta a Music FM műsorát. "Nem érdemli meg a műsor, hogy a címét leírjuk. Nők bántalmazásával viccelődni nettó tahóság, Demcsák Zsuzsa megütésével viccelődni érzéketlen, gusztustalan tahóság. A tehetséget gyomorforgató ötletekkel pótolni pedig szánalmas. Az Athenaeum természetesen felháborodásának ad hangot, megvetését fejezi ki. Zsuzsa, tarts ki, erőt kívánunk!" – írták.

A mai adásban Bochkor Gáborék elnézést kértek a félresikerült viccért, István Dánielt elértük telefonon, de nem kívánt nyilatkozni a témában.

Válaszolt a Music FM

A rádió megkeresésünkre így nyilatkozott az ügyről: "Nagyon sajnáljuk, ha egy egyoldalúan értelmező blogbejegyzést olvasva valakiknek az a képzete támad, hogy az adás a nők elleni erőszakra buzdítana. Ennek még a feltételezését is szeretnénk visszautasítani. Eddigi műsorainkban és kinyilatkoztatásainkban is hitet tettünk mindenféle erőszakos cselekedet, kifejezetten a nők elleni erőszak ellen."

"Tehát sem a szándék, sem a szerdai műsor nem volt szexista, aki hallgatta, tudja, hogy nem a nők ellen irányult és nem csupán nők, sőt főleg nem nők szerepeltek azon a listán, amit a betelefonálónak szimpátia alapján minősíteni kellett. A Kettős mérce bloggere meglehetősen egyoldalúan reagált a lehet, hogy nem túl szerencsés című, de semmi esetre sem rosszándékú adásra. Sajnáljuk. S hogy további félreértések ne születhessenek, ezt a műsorblokkunkat fel is függesztettük."

A rádió közlése szerint "Bochkor Gábort tegnap felhívta Demcsák Zsuzsa, aki csak az adás visszhangjait hallotta. Miután megtudta, hogy valójában miről is volt szó, nem volt ebből semmi sértődés."