Hét dolog, amit nem tudott A simlis és a szendéről

A simlis és a szende Bruce Willis Cybill Shepherd
Vágólapra másolva!
Pontosan harminc éve, 1985. március 3-án indult A simlis és a szende című sorozat, amely Bruce Willist sztárrá tette, Cybill Shepherdöt pedig visszaemelte az ismert színésznők sorába – a kettejük közötti csipkelődő viszony vitte el a sorozatot is, miközben az életben nem nagyon kedvelték egymást. Az évforduló alkalmából megosztunk pár érdekes adatot a szériáról.
Vágólapra másolva!

1. Glenn Gordon Caronnak a sorozat ötletét A makrancos hölgy egyik előadása adta, amelyet a Central Parkban látott Meryl Streep és Raul Julia főszereplésével. A darabot a széria konkrétan parodizálta is az Atomic Shakespeare című epizódban, ahol A simlis és a szende ifjú rajongója a sorozat szereplőivel képzelte el a kötelező olvasmány történetét.

2. Bruce Willis a kerek háromezer színész közül az utolsó volt, akit meghallgattak David Addison szerepére, és végül annak ellenére kapta meg, hogy Cybill Shepherd Harley Venton mellett kampányolt. Willis akkor még csak nyúlfarknyi szerepekben jelent meg itt-ott, többek között a Miami Vice egyik epizódjában.

A valóságban nem voltak ilyen jóban Forrás: ABC

3. Willisnek A simlis és a szende sikere hozta a Drágán add az életed!-et is, miközben Shepherdöt visszaemelte a jegyzett színésznők közé – korai filmjei, például Az utolsó mozielőadás és a Taxisofőr után volt ugyanis pár rossz választása. Willis azonban így is nagyobb sztár lett, ami nem javította a köztük lévő rossz viszonyt.

4. A sorozat az akkori televíziózás legdrágább szériája volt, egy epizód átlagosan 1,6 millió dollárba került. Az ABC-nek azért állt érdekében ennyit beruházni, mert maguk gyártották, nem pedig produkciós céggel készíttették – így a bevételek is hozzájuk folytak be.

5. A sorozatban sokszor láttuk a Shepherd által játszott Maddie lábait, ahogy a nő kiszáll a liftből és átsétál az irodájába. Glenn Gordon Caron csak később vallotta be, hogy ez mindig amolyan alibijelenet volt, amelynek felvétele közben ő átgondolhatta a további képsorokat – a forgatókönyvet ugyanis folyton átírták, és nem is mindig készültek el velük időben.

6. A gyártás során amúgy is sűrűn előfordultak csúszások, ami néha az epizódok minőségén is meglátszott: a harmadik évad például mintha csak össze lenne dobálva, egy csomó olyan rész van benne, amelynek semmi köze a fő történetszálhoz – ebben szerepel a Shakespeare-paródia, egy karácsonyi epizód és egy olyan is, amely Miss DiPestóval foglalkozott. Ekkoriban két dolog okozott kisebb galibát: Willis eltörte a vállát síelés közben, Shepherd pedig ikrekkel volt terhes.

7. A sorozatban rengeteg ismert ember vállalt vendégszerepet: Orson Welles és Ray Charles önmagukat alakították, Demi Moore (Willis akkori felesége) egy liftben tűnt fel, Tim Robbins egy bérgyilkost játszott, Pierce Brosnan pedig Remington Steele-ként jelent meg, miután Glenn Gordon Caron abban a sorozatban is közreműködött.