Játék határok nélkül: hogy látja az, aki ott volt végig?

Harsányi Levente, Játék határok nélkül
Vágólapra másolva!
Több hazai hírportál foglalkozott azzal, hogy a vetélkedősorozat francia Wikipédia-oldala szerint az orosz csapat nyerte a 2014-ben felvett Játék határok nélkül-t, melyről eddig azt hittük, a magyar csapat győzedelmeskedett. Tegnap az MTVA közleményben reagált, az Origónak pedig a műsor egyik vezetője, Harsányi Levente és a magyar csapat kapitánya, Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó nyilatkozott az ügyről.
Vágólapra másolva!

Szabálymódosítás történt

Harsányi Levente szerint egyértelmű a magyar csapat győzelme, az oroszok csupán az utolsó, a Bajnokok Fala nevű játékrészt nyerték meg. "A korábbi években úgy nézett ki, hogy aki az utolsó játékot megnyerte, azé lett a győzelem, de ezt a szabályt ezúttal a csapatok beleegyezésével módosították. Az oroszok direkt erre a versenyszámra képeztek ki embereket, otthon saját mászófalon gyakoroltak rá, így mindig ők lettek az elsők. A szabálymódosítás értelmében külön nyertek egy díjat ezért a teljesítményért, a magyar csapat pedig a végső győztes lett, az összesített eredmények alapján."

"Nem csalt senki, mindenki jól érezte magát, ez egy játék, nem kellene ebbe ennyire belemenni. Módosítások történtek a szabályzatban, nem mindegy, melyik csapatot melyik teljesítményért díjazták" - mondta.

Szabálymódosítás történt, így egyértelműen a magyaroké a győzelem Forrás: MTVA

Csapó Gábor szerint viszont volt csalás

A csapatkapitány szerint a játék teljes menete alatt voltak kisebb-nagyobb csalások, az oroszokét később visszanézték a bírák, a szabálytalankodás miatt pedig egyértelműen a magyaroké lett a győzelem. "Már a második napon láttam, hogy az egyiptomiak csalnak, akkor már éreztem, hogy éles küzdelemre lehet számítani. Én inkább különleges élményként gondolok vissza a játékra, amit mi nyertünk meg. Az oroszok egyértelműen csaltak, ez be is bizonyosodott a helyszínen, a vezetőség pedig ott elfogadta. Visszanézték a felvételeket, amin egyértelműen látszódott, hogy a játékmenetben egy részt kihagytak. Nem emlékszem már pontosan, hogy mit, talán nem futottak be egy kapun, vagy ilyesmi, de tény, hogy nem tartották be a szabályokat."

"Egyéb furcsaságok is voltak számomra: például voltak apróbb sérülések, hiába jeleztem a játékvezetőknek, hogy veszélyesnek tűnik a pálya. Egy francia fiú lába megrepedt, mikor lecsúszott egy falról, pedig előtte szóltam, hogy kellene tenni alá egy habszivacsot. Azt válaszolták, hogy tesztelve van minden, nem lesz gond, de mégis lett" - mesélte.

Az oroszok csalása miatt győztek a magyarok Forrás: MTVA

Nem akar azon vitázni, hogy kik nyertek és kik nem, az olimpián is előfordult már, hogy két győztest hirdettek. "Jó hangulat volt, számomra főként a vacsora utáni közös tánc maradt meg, ahol egyiptomiak brazilok, franciák mind ugyanazt a koreográfiát táncolták. Nem kell kérdést csinálni abból, hogy melyik csapat nyert."