Sorozatszereplők, akiket soha nem láthatunk

Columbo Peter Falk
Vágólapra másolva!
A tévésorozatokban, főleg a szitkomokban viszonylag gyakran emlegetnek olyan szereplőket, akik aztán soha nem jelennek meg, vagy ha mégis, akkor sem láthatjuk az arcukat teljes egészében. Nem Columbo felesége az egyetlen titokzatos karakter, többek között a Charlie angyalai főnöke, Al Bundy anyósa és Cooper ügynök asszisztense is szerepel a listán.
Vágólapra másolva!

A sorozatokban rengeteg rejtélyes karakterrel találkozhatunk, akiről sosem tudjuk meg, hogy néz ki, mégis fontos része a történetnek. Van, hogy halljuk a hangját is, mint Orsonét, Mork feletteséét az Egy úr az űrből című sorozatban; van, hogy csak beszélnek róla, mint a Dokik Bob Kelsója vagy A dumagép Niles Crane-je a nejéről; és olyan is előfordul, hogy egy-egy részletet látunk is belőle, mint Norm feleségéből, Verából a Cheers-ben. Rajtuk kívül is részletesebben bemutatunk tíz szereplőt, akik ilyen-olyan mértékben rejtőzködtek a tévénézők elől.

Columbo felesége – Columbo

Columbo feleségét sosem láthattuk, a nyomozó azonban sok mindent elárult róla – tudhattuk például, hogy rajong a divatos tévésztárokért, valamint szereti az antik ékszereket és a lekvárt. Az egyik epizódban még a fotója is feltűnt, de végül kiderült, hogy az valójában a testvérét ábrázolta. A Columbo után az NBC készített is egy Mrs. Columbo című sorozatot, amelyben Kate Mulgrew alakította az addig nem látott nőt – ettől a produkciótól azonban mind az eredeti széria alkotója, mind Peter Falk elhatárolódott.

Az NBC szerint így nézett ki Mrs. Columbo Forrás: NBC

Wolowitz anyja – Agymenők

A Wolowitz anyuka csupán a fia esküvőjén jelent meg a képernyőn, de akkor sem túl látványosan – a rajongók itt szúrhatták ki egy távoli felvételen. Az is csak a hetedik szezon végén derült ki, hogy a keresztneve Debbie, egyébként pedig mindig csak azt hallottuk, hogy Howarddal ordítoznak egymásnak. A hangját eredetiben a tavaly novemberben elhunyt Carol Ann Susi biztosította, haláláról itt számoltunk be.

Carol Ann Susi adott hangot Wolowitz anyjának Forrás: NBC News

Al Bundy anyósa – Egy rém rendes család

Peggy állítólag legalább 400 kilós anyja. Miután elvált a férjétől, egy időre beköltözött Bundyékhoz, de így is csak mennydörgésszerű hangját hallattuk, amelyet Kathleen Freeman kölcsönzött neki. A készítők eleinte még be akarták mutatni az anyukát, akit a Rózsaszín flamingók botrányhőse, Divine alakított volna, de aztán 1988-ban, még a forgatás megkezdése előtt elhunyt – a karaktert ekkor egy időre ejtették, csupán viccekben utaltak rá, Freeman csak 1995-ben kapta meg a láthatatlan szerepet.

Divine lett volna Peggy anyja Forrás: FilmDoo

Robin Masters – Magnum

Hasonló volt a helyzet a Magnum-nál is, a készítők ugyanis úgy tervezték, hogy az utolsó részek valamelyikében bemutatják a címszereplő titokzatos vendéglátóját, Robin Masterst, méghozzá Orson Welles személyében, aki korábban a hangját is adta a karakternek – a színész azonban elhunyt, mielőtt a sorozat a végéhez ért. Masters a történet szerint egyébként elismert író volt, aki bizonytalan időre Magnum rendelkezésére bocsátotta hawaii birtokát – Higinsszel, egy Ferrarival és értékes borkészletével együtt.

Orson Welles is megjelent volna a Magnum végén Forrás: AFP/Philippe Bouchon

Charlie – Charlie angyalai

A Charlie angyalai csinos nyomozói sosem találkoztak főnökükkel, miután Charlie Townsend mindig csak Bosleynak adta le telefonon az utasításokat – a nézők is legfeljebb ilyenkor láthatták őt hátulról, általában az angyalokhoz hasonló, szép nőkkel körülvéve. A karakter eredetiben a Dinasztiá-ból ismert John Forsythe hangján szólalt meg, nemcsak a sorozatban, de a kétezres években készült filmekben is.

Charlie-nak John Forsythe kölcsönözte a hangját Forrás: AFP/Lucy Nicholson

Csúnya pucér pasi – Jóbarátok

A történet szerint a szemközti házban lakott, Monicáék lakásából remekül láthatták is őt a szereplők, csupán a nézők elől maradt rejtve. Volt ugyan, hogy feltűnt, de akkor is csak háttal, mint amikor Ross tárgyalt vele az eladó lakásról – ekkor ugyanaz a Michael G. Hagerty személyesítette meg, aki a gondnokot, Mr. Treegert játszotta a sorozatban. A két videón összevethetjük a színész két szerepét:

Diane – Twin Peaks

A Twin Peaksben nyomozó Cooper ügynök folyamatosan egy diktafonba mondta feljegyezéseit, amelyeket rendre egy Diane nevű titkárnőnek címzett. A sorozat misztikus hangvételéből kiindulva, a nézők abban sem lehettek biztosak, hogy Diane egyáltalán létezik – miután főnökével még csak telefonon sem beszéltek soha. A monológok később meg is jelentek „Diane...” – The Twin Peaks Tapes of Agent Cooper címmel, sőt az albumot még Grammy-díjra is jelölték.

Cooper ügynök Diane-nel - vagyis a diktafonjával Forrás: ABC

Wilson – Házi barkács

A vígjátéksorozatban a főszereplő, Tim szomszédja volt a láthatatlan karakter, akit Earl Hindman jelenített meg. Olyan szempontból speciális eset volt, hogy elég sűrűn láthattuk, csak épp az arcát nem fedte fel: Timmel általában a kerítésen keresztül beszélgettek, ilyenkor csak a feje felső része látszódott (az is kalapban), és ha néha megjelent, az arcát akkor is eltakarta valahogy, ha mást nem, épp maszkot vett fel egy Halloween-partira.

Wilsonból legfeljebb ennyit láthattunk Forrás: ABC

Stan Walker – Will és Grace

Grace barátnője, Karen rengeteget beszélt a férjéről, akit azonban sosem láthattunk a képernyőn. Annyit lehetett róla tudni, hogy enyhén szólva túlsúlyos, ezzel szemben dúsgazdag, így viszonylag könnyen el tudta nyerni Karen szívét. Igaz, az asszonnyal kétszer el is váltak, egyszer azután, hogy a férfi megrendezte a saját halálát – vagyis egy láthatatlan karakterhez képest egész szépen alakította a történet vonalát.

Karen sűrűn beszélt a férjéről Forrás: NBC

Berényi Zoltán – Barátok közt

Hogy egy magyar versenyzőt is említsünk, egészen 1998-ig megyünk vissza: ekkor indult ugyanis a Barátok közt, amelyben a legidősebb Berényi fivér, Zoltán rögtön az elején meghalt - ezután egy darabig még sokat emlegették, visszaemlékezésekben pedig meg is jelent, de csak gyerekként. Az első epizódban csak hátulról láthattuk, amint beszállt a koporsójává váló autóba, de utána csak a visszapillantóban a szemét, később pedig a hátsó ülésen a sziluettjét mutatta a kamera – ekkor Gáspár Tibor jelenítette meg.