Madár Vera: Az ellenségek építik az ember jellemét

Madár Vera, Jóban Rosszban
Vágólapra másolva!
Galambos Gyöngyi szerepében tűnt fel a TV2 képernyőjén, szívesen emlékszik vissza a Jóban Rosszban első forgatási napjaira. Sok barátot szerzett az elmúlt tíz évben, de ellenségek is gyűltek köré szép számmal. Madár Veronika az Origónak elmondta, hogy ma már nem keverik össze az utcán karakterével, színészi munkáját pedig decemberben díjjal is jutalmazták.
Vágólapra másolva!

Első jelenetét az akkor még működő Aranyvirág étteremben vették fel, ami azóta Macsek nevű kávézóként üzemel Csillagkúton. "Kockás abroszok, kitömött madarak és agancsok erősítették az igazi kisvárosi vendéglő hangulatot, és akkoriban még lehetett dohányozni. A karakteremnek is rá kellett gyújtania. Két főnökasszonyom volt ezen a munkahelyen, akik kikapták a cigarettát a kezemből és nagyon le lettem teremtve, erre a mai napig tisztán emlékszem" - idézi fel az első napot a Jóban Rosszban stúdiójában.

Tíz éve játssza Gyöngyit a sorozatban Forrás: TV2

Tíz éve válogatták be a műsorba, kezdetben 17 színésszel startolt a sorozat, őket közel 1000 jelentkező közül válogatták ki. "Ennyi idő alatt rengeteg barátot és rengeteg ellenséget szereztem, de az ellenségek csak erősítenek és építik az ember jellemét. Azért jó, hogy az ember sokféle közegben, sokféle embertársával kapcsolatba tud lépni, mert nagyobb önismeretre tesz szert, és én is jobban megismertem ezáltal magam. Ha kaptam negatív visszajelzést valakitől, akkor mindig elgondolkodtam az igazságtartalmán, és próbáltam tenni ellene, ha úgy éreztem, jogos a kritika. Ennyi tapasztalattal a hátam mögött már le tudom szűrni, hogy mit kell a negatív emberi hozzáállásokból megtanulni, és mi az, amivel nem kell foglalkozni."

"Szerencsére inkább a pozitív dolgok jellemzőek, a stúdióban mindig jó hangulat van, vidám arcokkal találkozom szembe az öltözőben, a sminkben, a folyosón. Olyan munkahelyet ad a sorozat, ahova a szabadnapján is szívesen jön be az ember "- tette hozzá.

Szereti, hogy a stúdióban mindig jó a hangulat Forrás: TV2

Bár ellendrukkerei is akadnak, kollégái közt jól érzi magát, és csak barátokat kapott a produkciótól. "Rossz emberrel én még itt nem találkoztam, az ellenséget inkább kívülről kaptam. Emberileg és szakmailag sokat fejlődtem, úgy is mondhatnám, hogy itt nőttem fel, itt váltam felnőtté. Rengeteg idő az ember életéből tíz év, ennyi idő alatt a magánéletében is rengeteg változás zajlik."

"Közvetlen ember vagyok, ami segít abban, hogy saját magamat is be tudjam építeni a karakterbe. Madár Veronikaként saját jellemvonásaimat játszom el Gyöngyi szerepében, szépen idomulunk egymáshoz. Sokban hasonlít rám, ami az első perctől kezdve megkönnyítette a dolgomat" - mesélte.

A nézők ma már jobban érzékelik, hogy mi a valóság és a szerep, de korábban gyakran Gyöngyizték le az utcán és osztogattak neki tanácsot. "Nemrég érkezett egy olyan levél, amiben arra kértek, hogy jósoljam meg, visszajön-e a levélíró párja, aki elhagyta. De általában nem ez a jellemző, a legtöbben színésznőként ismernek és így is szólítanak meg. Sorozatszereplőként sokan úgy tartják, hogy őket behelyezték egy skatulyába és onnan nem tudnak kitörni, de én nem így gondolom. Szerintem teljesen nem is kell kilépni, hisz olyan hosszú része ez az életünknek. Építem magam mellette a nyilatkozatokban, és ha úgy alakul, idővel biztosan én magam lépek előtérbe."

Ma már nem keverik össze olyan sokszor a karakterével Forrás: TV2

"Szeretem látni, ahogy mások szerepeket játszanak, szerintem ezekből sokat lehet tanulni. Ha épp nem vagyok jelenetben, akkor sem megyek ki az udvarra, hanem ülök és figyelek. Nem csak az idősebb, tapasztalt színészektől lehet elsajátítani dolgokat, a fiatalabbaktól sem szégyen tanulni" - részletezte.

A forgatások mellett rendszeresen lép fel színházakban, és két diplomát is szerzett. "Televízió és film szakirányon végeztem, valamint diplomáztam német nyelvből is, folyamatosan tanultam a színészet mellett. Önálló estem van, színházi darabokban is játszom, és nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi minden belefér az időmbe."

Minden visszajelzésnek örül, jól esik neki a színházi taps és a nézői levél egyaránt, tavaly színházi díjjal jutalmazták. "Erre a gálára minden évben meghívtak, de soha nem szólnak előre, hogy ki kapja a Pepita-díjat. Mikor kimondták a nevemet, elsírtam magam örömömben, elmondhatatlanul boldog voltam. Az előző évben Tőröcsik Mari, Pikali Gerda és Magyar Attila is a díjazottak közt volt, decemberben velem együtt Csongrádi Katát, Nyertes Zsuzsát és Faragó Andrást is jutalmazták."

A Jóban Rosszban a héten ünnepli születésnapját, Nagy Adri, Szorcsik Viktória, Gazdag Tibor és Kembe Sorel emlékeiről itt olvashat.