Hová tűnt Palotás Petra?

Palotás Petra
Palotás Petra
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub egykori műsorvezetője Németországban él és szerzőként dolgozik, jelenleg hatodik könyvét írja. A mai napig örömmel gondol vissza a tévés évekre, és bár visszavágyik a képernyőre, tisztában van azzal, hogy jelenlegi helyzetében nem tehetné meg, hogy napi szinten műsorkészítéssel foglalkozzon Magyarországon. Palotás Petra az Origónak elmondta, hogy mitől vált még értékesebbé számára a házuk, és miért büszke a váltásra.
Vágólapra másolva!

Kislánya Németországban született

Hat éve költözött Hamburgba, azóta él ott férjével és közös kislányukkal. "Nagy pocakkal jöttem el otthonról, a kislányom már itt született. Úgy gondoltuk, hogy az első három évet itt töltjük, de időközben úgy alakult az életünk, hogy Hamburg lett a fő bázis, itt telepedtünk le, ősszel itt megy majd a kislányom, Bora iskolába."

Kislánya, Bora ősszel megy iskolába Forrás: PROFOTO

Szerelem első látásra

"Mivel egy új élethelyzetben kerültem ide, kismamaként, első körben kisgyermekes anyukákkal kerestem a kapcsolatot. Ma már nagy baráti körrel rendelkezünk, gyakori nálunk a vendégjárás.
Nyáron megvásároltunk egy öreg, közel százesztendős házat. Szerelem volt első látásra. Augusztusban házszentelővel, 120 vendéggel itt tartottuk meg hat esztendővel a polgári szertartás után az egyházi esküvőnket. Így még értékesebb lett számunkra. Nagyon sok mindent a saját kezemmel alakítottam át, parányi költségvetésből, azonban rengeteg kreatív ötlet segítségével. Mindig is nagy hobbim volt a lakberendezés, így aztán nem csoda, hogy az Ötletház a szívem egyik csücske"- mesélte.

Otthonukban tartották meg az egyházi esküvőt Forrás: PROFOTO

Jó volt a csapat

A mai napig szeretettel gondol a forgatásokra és a kollégákra, akikkel szinte családként szerették egymást. "Volt még egy kedvencem, az Itthon című műsor, ahol egy maréknyi csapattal jártuk és mutattuk be Magyarországot. Csodálatos kalandokat, muris helyzeteket, megoldhatatlannak vélt megoldott feladatokat együtt átélve. Itt is egy remek kis csapat kovácsolódott össze" - emlékezett.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem hiányzik. Talán megtalál majd egyszer még egy ilyen feladat, örömmel vennék egy új kihívást, hiszen nem véletlenül dolgoztam 15 éven keresztül különböző csatornáknál. De nyilván nálam egy picit bonyolultabb a helyzet, hiszen most Hamburgban van az otthonom, így napi szinten nem tudnék egy televíziós munkában részt venni" - tette hozzá.

Hiányzik neki a tévézés, de az új szerepében is boldog Forrás: PROFOTO

Szerzőként dolgozik

Az anyaság mellett szakmai téren is új, sok időt igénylő feladata lett. "Évek óta szerzőként dolgozom, jelenleg a hatodik regényemet írom Vénasszonyok nyara címmel, remélem, hogy május környékén már sokan olvassák. 2001-ben jelent meg az első Bangkok titkai címmel, majd kilenc év múlva a Papás-Mamás, és azóta minden évben sikerült újat kiadni."

"Büszke vagyok erre a váltásra, és arra is,hogy ennyien szeretik az írásaimat. Természetesen van a kiadómnál egy főnököm, szerkesztőm, grafikusom, de azért ez egy magányos munka, a kollégákkal csak egy-egy kötet elkészültével találkozom. Így viszont a magam ura vagyok, nincsenek az életemben munkahelyi feszültségek, és a kislányom legnagyobb örömére magam osztom be az időmet."