Török átok ül a TV2-n

Kuzey Güney
Vágólapra másolva!
A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban csak 5,1 százalékkal ment a Kuzey Güney, de a TV2 által kedvelt 18-59-es korcsoportban is csak 6,5-öt tudott. Éjjel szépen nyomul a Comedy Central.
Vágólapra másolva!

A médialiftben felfelé halad Azurák Csaba, mivel a Tények a TV2 legerősebb műsora: utána a Jóban Rosszban még tűrhetően teljesít, viszont a Kuzey Güney, miután tönkrevágta a TV2 estéit májusban, ezt teszi júniusban is, hiszen csak 5,1 százalékkal ment 18-49-ben (kicsit később a Cool tévén a Dr. Csont majdnem 11 százalékkal robogott).

Felfelé halad még Steve Williams, a Brickleberry sorozattal, amely a Comedy Centralnak hoz szép számokat, 9%-ot csinált este 11-kor 18-49-ben. Lefelé megy viszont Leo Nucci, és korántsem azért, mert tehetségtelen lenne: a Verdi áriaestje viszont a Duna TV-n csak 0,4%-kal ment az ötven alatti felnőtt nézőknél, ez Mezzo-szint, fura szám ez a nemzeti főadón. Teljes lakosságban sem volt sokkal jobb, 0,7-et ért el.

Forrás: Nielsen / Origo

Ma a 18-59-es esti műsorgörbe van soron. Mint látszik, a Tények alatt partner a TV2, a szappanopera még megy valahogy, utána viszont sokan elkapcsolnak. Az RTL Klub behúzott tehát még egy estét, és csak egy testvércsatornája, a Film+ előzte meg késő este.

Forrás: Nielsen / Origo

18-59-ben, az egész napot vizsgálva csak 2 százalékpont a diffrencia a két nagy télvé között, utánuk az RTL-csoport két kábeltévéje, majd a Duna jön. Jól áll a Comedy Central, becsúszott még a top 10-be a SuperTV2 is.

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.