Most garantáltan megszereti a politikát

Krízisben Tim Robbins Jack Black
432042_CC-MR-TheBrink_BB_14x48_R2V1.indd
Vágólapra másolva!
Egy nemzetközi válság is lehet vicces – derül ki a Krízisben című sorozatból, amelyben Tim Robbins játssza az amerikai külügyminisztert. A pakisztáni helyzetre kellene reagálnia, de látszólag jobban lekötik az arrafelől érkező prostituáltak, miközben Jack Black karaktere Iszlámábádban küzd az életéért. A széria június 22-én indul az HBO-n, az első részt megnéztük a premier előtt.
Vágólapra másolva!

Hogy az amerikai kormánytagok mit fognak szólni a sorozathoz, azt nehéz megjósolni, a nézők viszont biztosan jól fognak szórakozni, ha belekezdenek a Krízisben című szériába. A magyar HBO az amerikai premierrel egy időben, június 22-én mutatja be, az időeltolódás miatt hajnalban – de ne aggódjunk, este már jön is az ismétlés. Jó kis nap lesz, a True Detective második évadja is akkor indul itthon.

Tim Robbins és Jack Black a Krízisben promóképén Forrás: HBO

De beszéljünk most arról, hogy mi történik egy világméretű Krízisben! Az alapsztori szerint Pakisztánban katonai puccsot hajt végre egy őrült tábornok, ami a harmadik világháború kitörésével fenyeget.

A helyzet nincs annyira távol a valóságtól, hogy ne tudjuk elképzelni,

a sorozat viszont megfelelő könnyedséggel oldja a szituációt, miután alapvetően szatíráról van szó.

A Jack Black által megformált, alacsony rangú diplomata épp csak kiugrott az iszlámábádi bazárba egy kis fűért, amikor kitört a balhé, így kénytelen a pakisztáni sofőrjénél meghúzni magát – miközben az amerikai külügyminisztert egy ázsiai prostituálttól hívják el az elnöki értekezletre. Még egy whiskeyt bedob gyorsan, aztán indul is, miközben a hadseregben az ifjak mindenféle droggal készülnek a háborúra.

A politikusok néha civakodó gyerekeknek tűnnek Forrás: HBO

Nem szentéletű hősökkel van tehát dolgunk, ami viszont jól is van így, hiszen enélkül egy unalmas politikai szériát látnánk.

Tim Robbins és Jack Black mindketten zseniálisan hozzák a figurájukat,

előbbi a hatalmánál fogva laza politikust, aki a puccsista vezető beszéde alatt végig az urduról fordító tolmács csajt stíröli; utóbbi a tűzközelbe került srácot, aki azt gondolja, egy mosollyal és egy jópofa beszólással mindent el tud intézni, de valójában mindig csak nagyobb bajba keveri magát.

Jack Black figurája folyton bajba keveri magát Forrás: HBO

A Krízisben sok kényelmetlen dolgot kimond, például, hogy a politikusok néha csak civakodó gyerekek, akik féltik a játékukat, vagy hogy egy háborúba nem lehet elindulni másként, csakis betépve. Igaznak érezzük az egészet, mintha valaki most tényleg bevitt volna a kulisszák mögé – és miközben titkon beleborzongunk, hogy miféle erők irányítják a Földet, nagyokat nevetünk. Mert másként nem lehet.