Vujity Tvrtko: Néha kénytelen voltam hazudni

Vujity Tvrtko
Vágólapra másolva!
A TV2 korábbi képernyőse egy előadáson beszélt arról, hogy bizonyos országokba csak úgy tudott belépni, ha másnak adta ki magát, nem újságírónak.
Vágólapra másolva!

„Újságíró vagyok. Amikor az Egyesült Államokban beültem a Miami Egyetem első órájára, azt mondták: bármit csinálhatsz, csak soha ne hazudj! Ennek ellenére gyakran kénytelen voltam. Csak azért, hogy olyan helyeken készíthessek riportokat, ahová más nem jut el, és bebizonyítsam a magyaroknak, hogy nem nekünk a legrosszabb a sorsunk a világon. Tatárföldre például medvevadászként jutottam el, és hozhattuk haza onnan Toma Andrást, az utolsó magyar hadifoglyot. A filmet aztán százharmincnyolc országban mutatták be" – mondta Vujity Tvrtko a tatabányai Árpád Gimnáziumban tartott beszámolóján. Erről a kemma.hu számolt be.

Vujity Tvrtko Forrás: Facebook

Tvrtko 2014 december 2-án hagyta ott a TV2-t, kollégákat hiányolja leginkább, szoros barátságok alakultak ki az ott töltött idő alatt. "Nagyon összenőttünk, hiányzik a közös munka, ezt a részét nehéz megszokni. Hetekig nem jutott eszembe, tegnap előtt azonban bevillant, mikor a híradót néztem, hogy érdemes lenne a koszovói témát feldolgozni riport formájában, de rájöttem, hogy nincs hova. Voltak különféle beszélgetések a jövőről magyar csatornákkal, de mindenre nemet mondtam, egyelőre szeretnék néhány hónapot pihenni és nem tervezem, hogy a közeljövőben Magyarországon fogok műsort gyártani" – mondta az Origónak nemrég.