Kolosi Péter: Nem a klasszikus Big Brother keveredik a Való Világgal

Kolosi Péter, RTL
Kolisi Péter az RTL vezérigazgató-helyettese, Origo interjú 2015.
Vágólapra másolva!
Több új vagy megújított formátummal indul neki 2016-nak az RTL Magyarország. Megvan már a Farm helyszíne, gyerekes tehetségkutatót iskolaidőben vétek felvenni, a Big Brotherből pedig számos új elemet lehet átvenni – véli Kolosi Péter, az RTL vezérigazgató-helyettese, programigazgatója.
Vágólapra másolva!

A Farm lesz az első nagy dobás 2016 tavaszán az RTL Klub képernyőjén. A reality első verzióját láthatta pár tízezer néző az akkor egyszázalékos Viasat3-on, 2002 őszén, de az a műsor elsikkadt a két nagy, a Big Brother és a Való Világ első évadjának vetélkedése, minden bulvárlapot elöntő harca mellett. A mostani nyilván más lesz, mint a 13 évvel ezelőtti próbálkozás.

Kolosi Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

„Teljesen más a cél, így másfajta embereket várunk, mint a Való Világba. Mindent, amit megesznek, meg kell termelni ebben a gazdaságban, és nem a mai kor eszközeivel. Sokan ismeretlen környezetbe csöppennek, a helyszín is megvan, igazi vidéki környezetben. Valószínűleg januárban kezdődik a jelentkezők meghallgatása,

mondhatni egy falunyi ember jelentkezett már" – mondta Kolosi Péter, aki szerint azáltal, hogy a szereplők maguk közül vetnek majd ki hetente egy-egy embert, nem a nézői szimpátiáért játszanak majd.

Egy ilyen stratégiai realityben ügyesen kell manőverezni: ha valaki nagyon suta, és nem válik a társaság hasznára, azt azért veti ki magából a mikroközösség, ha pedig nagyon profi és ügyes, akkor meg túl veszélyes a főnyereményre, így a második szakaszban pont ezért kerülhet lapátra. A műsor vége technikailag még nincs eldöntve, sok helyen eltérő: akad olyan ország, ahol a Farm győzteséről a nézők döntöttek (SMS, applikáció), máshol más módon dőlt el a végjáték. (A Farm brazil verzióját alaposabban megnéztük, rengeteg zuhanyzó nőre leltünk, a szexis gyűjteményt itt találja.)

Gyerekes dolgok ezek

A Főzd le anyámat! szintén tavasszal jön, de az RTL II-re. Istenes Bence kapta a műsort, főnöke szerint jó lesz benne. „Ő is szereti anyukája kosztját... De ebben a műsorban nem olyanokat keresünk, akik jól főznek, mert

A humoron sokkal nagyobb a hangsúly, mint a Konyhafőnökben: ez utóbbi is visszatér, tovább lesz Junior-évad is a csatornáinkon. Úgy lesznek elosztva, hogy ne legyen sok, ne unjanak rájuk a nézők a gasztroműsorokra."

Istenes Bence új műsort kap Fotó: Szabó Gábor/Origo

A Kicsi Óriások 2016 őszén jön, ez a gyerekes tehetségkutató, amit a TV2 hasonló műsorának bejelentése után két héttel dobott be az RTL. Kolosi szerint a konkurenciánál megneszelték, hogy ők megvették a formátumot, így csak bedobtak egy műsorötletet a semmibe. „Hogy a TV2-nek honnan jutott eszébe a gyerekes tehetségkutató, azt inkább nem kommentálnám.

ehhez képest mi már most előrébb tartunk. Mi azt gondoljuk, hogy ahhoz, hogy rendesen meg tudjunk csinálni egy ilyen műsort, azt nyáron kell felvennünk, mert az iskolából nem lehet kivenni hosszú hetekre sok gyereket. Más nem így vélte" – fejtegette. Hozzátette, hogy az RTL "gyermekbarát és egyúttal készségfejlesztő tehetségkutató műsorába" egyébként 4 és 14 év közötti gyermekek jelentkezését várják, akiket a nyári táborban profi előadóművészek és televíziós szakemberek segítenek abban, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból a színpadon.

Egyszerre lesz valaki VV és BB Éva

Különös műsorforma lesz 2016 őszén az RTL II-re kerülő Való Világ powered by Big Brother: médiapiaci spekulációk szerint az RTL azért vette meg a BB-t, hogy a TV2 már ne férhessen hozzá a száznál több országban - nagyon sok helyen sikerrel - vetített formátumhoz. Ezt az RTL programigazgatója nem kívánta kommentálni, de azt elmondta, hogy a Big Brother márka már több éve rendszeresen előkerül náluk beszélgetések során.

Sokan szidták, még többen nézték a VV-szériákat Forrás: RTL Sajtóklub

„A Való Világ kétségkívül erősebb brand itthon, mint a Big Brother, viszont a rengeteg tapasztalathoz, ami utóbbihoz kötődött az évek során, a formátum részeként hozzájutunk. Napi valóságshow-ban jelenleg ez a két erős brand létezik itthon, talán fél év múlva a Farm is felnő közéjük" – mondta. Lesznek szabályváltozások, ezekről később lesz döntés, hiszen még a casting sem indult el, nem kell sietni. Annyit azért megtudtunk, hogy nem a klasszikus formát veszik elő, amit a magyar nézők 2002 őszén láthattak, és nem is készül belőle celebes vagy VIP változat.