A 100 legjobb nő a tévéből: Kiss Ramóna

Kiss Ramóna
Vágólapra másolva!
13 éve játssza Szentmihályi Zsófit a Barátok köztben: először túl hisztisnek tartotta a karaktert, az első munkanapján pedig sírva fakadt, amikor le kellett vágatnia a haját. Kis fruskából komoly nővé lett az évek során, egyértelműen helye van a listánkon.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk – ez már a 19. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

Forrás: Nagy Botond

A Barátok közt Kiss Ramónája veszprémiként került Budapestre, egyedül lakott egy albérletben. „Arra emlékszem, hogy elég hosszú hajam volt, de a producerünk, Kalamár Tamás kitalálta, hogy Zsófi legyen inkább rövid hajú. Először nem nagyon akartam levágatni a hajam, de a produkció kedvéért végül is megcsináltam: viszont nagyon picire vágták, még géppel is felnyírták. Csak ültem a tükör előtt, és

- emlékezett a kezdetekre, amikor az Origo faggatta.

Forrás: Fb / Kiss Ramóna

Nem minden vidéki szereti meg a fővárost, neki sem ment könnyen. „Az elején nagyon nehéz volt, pont megkaptam például a jogosítványomat, de amikor itt kezdtem el vezetni, sokszor kikészültem. Volt olyan, hogy sírva hívtam Gyetván Csabit, hogy azonnal jöjjön értem, vagy legalább mondja meg, hogyan keveredhetek haza. Mostanra már megszoktam a forgalmat is, Budapest az otthonommá vált" – mesélte.

Egy emlékezetes jelenet 1. Forrás: baratok.hu

Különféle korszakok vannak egy hosszú évekig hömpölygő produkció életében, így volt ez nála is. „Nagyon szerettem azt az időszakot, amikor az egész sorozatbeli család együtt volt. Az édesapámat Forgács Péter játszotta, vele és Hullan Zsuzsival, Gyetván Csabival sok olyan jelenetünk volt, hogy ülünk az asztalnál, ebédelünk, és harsogunk, mint egy tipikus olasz család.

akkor mindenki hozta a saját családját: nyilvános helyeken sokszor volt ebből kavarodás, sok néző odajött megkérdezni, hogy akkor most ki kivel is van, és az a kérdés is rengetegszer elhangzott, hogy akkor mi egy családot alkotunk-e az életben is."

Egy emlékezetes jelenet 2. Forrás: baratok.hu

Elkerülhetetlen, hogy egyes színészeket a karakterrel azonosítsa pár néző, ez vele is megtörtént. „Amikor a tizenharmadik kerületben laktam, mentem a Lehel piacra vásárolni: a sorozatban Zsófi akkor még a lázadó korszakát élte, és a történet szerint éppen vissza akart szökni Olaszországba, egy ideig senki nem tudta, hogy hol van. Akkor az egyik zöldségárus néni kihívta a rendőröket, hogy megvagyok, ami elég mókás volt" – emlékezett.

Ramónát élőben is elcsíphetjük, mert több színdarabban is látható. Aki megnézné, milyen, amikor nem szappanoperában alakít, az vegyen jegyet a Szent Péter esernyőjére, a Poligamyra, a Ma estére szabad a kecó avagy a londoni szextett című darabra vagy a Grease-re.

Nincs is más hátra: nézegesse Ramóna remek képeit!

Forrás: baratok.hu
Forrás: baratok.hu
Forrás: baratok.hu
Forrás: baratok.hu
Kiss Ramóna Forrás: Fb / Kiss Ramóna
A Lotus Ladies Cup versenyen Forrás: Fb / Kiss Ramóna
Nyári Diával Forrás: Fb / Kiss Ramóna
Forrás: Madách színház
Forrás: Madách színház
Forrás: Madách színház