Gáspár Győző képviselné Magyarországot az Eurovízión

Gáspár Győző Romantic
Vágólapra másolva!
A hetekben újra összeállt a Romantic, Gáspár Győző pedig úgy véli, zenekarának kell kijutnia és képviselnie az országot az Eurovízión.
Vágólapra másolva!

Ha kijutnak, a Romantic megmutathatja Európának, hogy képes a győzelemre - állította korábban Győzike. A Morning Show mai adásában Sebestyén Balázsék felhívták és megkérdezték tőle, komolyan gondolja-e a terveket.

"Azt tudni kell, hogy Gáspár Győző a 18. születésnapját ünnepli a magyar médiában. Soha nem voltam énekes, én egy roma rapper vagyok. Eddig olyan énekesek mentek ki az Eurovíziós Dalfesztiválra Kállay-Saunders András kivételével, akik többet adtak arra, hogy hogyan nézzen ki az ember. Mi nem a dizájnra megyünk, mi arra megyünk, hogy nálunk van két jó hang. Magyarországról még roma származású ember nem jutott ki" - magyarázta nagy lendülettel Győzike.

Újra együtt a Romantic Forrás: Gáspár Győző / Facebook

Ezek szerint valóban igaz a hír, ott akarnak lenni a megmérettetésen. Sőt, már a színpadképen is gondolkodnak.

Tisztában van vele, hogy először a magyar válogatót kell megnyerni és a fesztiválra angol és magyar nyelven is el kell készíteni a dalt. "Lesz hat sorom, azt meg fogom addigra tanulni, azt el fogom roma rappelni" – utalt arra, hogy majd behozza a nyelvtudást tavaszig. Majd elárulta, hogy a vokálba is besegít, mert azt mondták az együttes nőtagjai, hogy sokat fejlődött.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy daluk témája a rasszizmus lesz, ezt ma a rádióban erősen cáfolta. "Egyet megtanultam, azt, hogy soha ne politizáljak. Nem is mondtam, hogy a rasszizmus a téma. Arról szeretnék énekelni, hogy mennyire jó ez az ország. Nem foglalkoztunk a rasszizmussal, a műsorom se arról szólt. A Győzike Show-ra azt mondták, hogy lejáratom a cigányokat" – hangzott el, bár utóbbinak nincs köze a dalhoz.

Megvannak az álmok, már készül a lemez is Forrás: Gáspár Győző / Facebook

Céljuk, hogy minél előbb elkészüljön az új Romantic-lemez, karácsonyra piacra akarják dobni. A Dalfesztiválra készülő szerzeményből ízelítőt is adott, lényegében egy meglevő számot próbálnak meg - a produkcióból ítélve egyelőre nem sok sikerrel - átdolgozni. "Amibe belenyúltam, vagy volt botrány vagy nem volt botrány, majd valami lesz" - ezzel a magvas gondolattal zárta a témát.

Szavazzon!

Jó ötlet Győzikét küldeni az Eurovízióra?