Stílusosan búcsúzott a Barátok közt atyaúristene

Kalamár Tamás
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét legnézettebb műsora lett az RTL-es szappanopera, a producer elégedetten távozhat. Szépen ment a Fókusz, a Rising Star is, de M1-es műsor nem került a top 20-ba.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

1 millió 220 ezer néző elég volt arra, hogy a Barátok közt megnyerje a heti nézettséget, így a napokban távázását bejelentő producer, Kalamár Tamás elégedetten állhat fel a fotelből, az ő helye nem kérdéses a Médialiftben. Bár hamis hangok jócskán akadtak a Rising Starban, a 3. hely szép eredmény, megkapja a show a zöld nyilat. A közmédia egyes számú csatornája nemhogy 18-49-ben nem teljesít jól, de már teljes lakosságban sem tud műsort bejuttatni a top 20-ba, az országos lefedettségű, milliárdokból készülő M1-nek jár a piros nyíl.

A hírműsoroknál az RTL tudott jobb eredményt elérni, filmeknél a Salt ügynök nyert, a heti sorozatok közt pedig A mentalista a befutó.

2015. 2. hete, teljes lakosság Forrás: Nielsen

Teljes lakosságban a 14,2 százalékos eredménnyel a TV2 nyert, az RTL Klub 13 százalékon áll, az M1 szolidan 5,8-ra csúszott le. Tőle egy százalékponttal marad le a Cool. A 18-49-es célcsoportban már az RTL Klub diadalmaskodott a TV2 és a Cool előtt. Ebben a kereskedelmi kategóriában a Film+, a Viasat3 és a Comedy Central is verte az M1-et, sőt, az RTL II-nek is sikerült döntetleneznie vele, 2,9 százalékos eredménnyel. A TV2 célcsoportjában (18-59) is az RTL Klub nyert, 0,3 százalékponttal.

2015. 2. heti közönségarány, teljes lakosság Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés
2015. 2. heti közönségarány, 18-49 Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Jelenleg nem vagyunk elkényeztetve nagy show-kkal, az X-Faktornak vége, az Ének iskolája és A Dal még nem indult el, így a vasárnap este lehet érdekesebb, ahol a Rising Star küzd a nézőkért és a hamis hangokkal. Látható, hogy ez a TV2 erős estéje, mert a tehetségkutató is nyert - de előtte az RTL Híradó is.

Forrás: Nielsen